fredag 17. juni 2016

Tilberede skinkestek med ben

Se utvalget og opplev smakene her. Har du tips eller ideer? Gilde er opptatt av miljøet. Dette kaller vi griseløftet. Smakfulle oppskrifter.


Skinkestek med ben stekes på samme måte som skinkesteken uten ben. Ruter du svoren får du nydelig, sprø svor på toppen av steken. Server gjerne med surkål, brun saus og kokte poteter for en klassisk søndagsmiddag. Rens løk og del den i store båter.


Skrell gulrot og del i store biter. Legg grønnsakene i en ildfast form. Ta av strømpen på skinkesteken. Bruk en skarp kniv og rut svoren.


Skinken er grisens mest kjøttfulle del, og er magert kjøtt med gode muligheter for sprø svor. Dermed er dette mat som passer for de fleste. Svigermor har kjøpt skinkestek til meg altså, jeg skal ikke kaste henne i ovnen :) Jeg kjøper vanligvis skinkestek , som er ferdig surret. Jeg innbiller meg at surret stek er lettere å skjære opp i fine skiver, du slipper ett stort ben i steken, men den koster selvfølgelig litt mer. Lag gjerne en stor porsjon - da har du nydelig pålegg til julens mange frokoster.


Her er oppskriften på skinkestek med sprø svor, steg for steg. I denne oppskriften så ønsker jeg å få sprø svor. Så jeg tar av nettingen før jeg steker. Gnir så steken godt inn med salt og pepper, og ruter den opp i skinnet.


Stikker så inn steketermometeret. Med saftig kjøtt, sprø svor, tykk brun saus, epler og svisker blir dette et måltid som samler familien rundt bordet. Stek dem sammen med svisker i en stekepanne med smør.


Steken har en deilig sprø svor og du kan nå skjære den opp i skiver. Server med hjemmelaget surkål , epler, svisker, sjysaus og rørte tyttebær. Kokt potet passer bra til denne klassiske retten. Flere deilige retter med skinkestek.


Gni steken inn med salt og pepper. Gulrøtter og løk renses, deles i store biter og legges i en ildfast form sammen med steken. Tilsett varmt vann og sett steken i forvarmet ovn ved 1C. Steken er ferdig når steketermometeret viser C. Løft grønnsakene ut av kraften og legg dem på et fat. Mer plass, lunt miljø, mer lek.


Skjær steken i tynne skiver og legg på toppen av grønnsakene. Tilsett sennep og smør i kraften og kjør den jevn med en stavmikser. Hell over sausen og server med kokte poteter eller potetstappe. Les videre hvordan du lykkes med å få et saftig og mørt resultat hver eneste gang. Alt du trenger er en god porsjon tid.


Med de siste års overproduksjon av svinekjøtt her til lands, kan du finne fersk svinestek til rundt kroner kiloen i mange forretninger. Med andre or godt for smaksorganene og godt for pengeboka. Mormors beste skinkestek oppskrift med kalorier, allergener og pris.


Snitt svoren med en skarp kniv, gni steken godt inn med godt flaksalt og pepper. Bind sammen steiken med bomullstråd. Knus fennikelfrø og hvitløksbåter i mortel og gni denne blandingen på steken, men ikke på svoren, for da vil krydderblandingen bli brent.


Legg steiken på rist over en ovnspanne. Svinestek er kanskje ikke den mest trendy maten – men det er kjempegodt. Kommer du over et fint kjøttstykke i butikken, legg det i kurven og lag en deilig svinestek til lørdag- eller søndagsmiddag.


I dag skal kjøtt helst være biffer eller medaljonger, men vi slår et slag for go gammeldags stek. La kjøttet ligge på kjøkkenbenken til temperering ca time før steking. Finhakk urtene og gni inn steken med salt, pepper og urter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg