mandag 1. juli 2019

Varmekabler bad temperatur

Ta kontakt med din lokale elektriker i Elfag for hjelp med varmekabler! Lavtbyggende og tradisjonelle varmekabler. Bunnpressede priser og rask levering! Hos HTH dyrker vi en lidenskap.


Se våre lekre baderomsløsninger her.

Jeg har samme problem med varmekabler. Vi har nettopp fått nytt bad. Det er i andre etasje, og isolert. Det står nå grader på display, men synes ikke det er noe særlig varme. Varmekabler har digital måler med gulvføler.


Jeg må skru opp til over grader for å kjenne at det er varmt. Dere som har på varmekabler på badet på sommeren, hvor mye strøm trekker de? Ca grader på badet og grader i resten av leiligheten.

Da vil varmen holde seg i gulvet og ikke bevege seg opp i rommet. De legges oftest i støp under fliser. Gang, vaskerom og bad er de vanligste stedene varmekabler og matter blir brukt. De kommer til både inne- og utendørs bruk. Flisene rekker ikke følge støpemassens temperaturutvidelse når temperaturen stiger raskt ifølge huseierne.


Er man bortreist på sommerenhar det lite for seg åha elektriske varmekabler på, men når man kommer tilbake bør man heve temperaturen forsiktig, sier Nesje. Generelt har folk det litt for varmt på badet, mener han. Romtermostater brukes for å holde temperaturen jevn i rommet. Følerne måler temperaturen bare der de er installert, og vil ikke reagere på lokale variasjoner som f. Systemer med konstant effekt gir like mye varme over hele slyngen eller folien.


Effekten av elektriske varmekabler måles ofte i watt per. Nytt bad er mer av et mareritt enn en drøm for mange. Tradisjonelt kreves tungt grunnarbei støping, lang herdeti membran og mye plunder.


Nå er det heldigvis kommet nye, høystandard løsninger. De gir deg varmt badegulv i en fei. Forskjellen på hva da?

Er ikke det ganske innlysende? Om varmekablene styres med termostat skrur de seg av og på ettersom hvor varmt det er i rommet. Du bruker da bare akkurat så mye strøm som trengs for å holde den temperaturen du ønsker, og badet har jevn behagelig temperatur. Velkommen til viivilla.


Som medlem på viivilla. Vi i Villa - din tipser i villahverdagen. I dag ønsker de aller fleste husstander i Norge å ha varmekabler på badet. Det finnes en rekke ulike muligheter for varmekabler i gulvet. Det kan støpes, legges i plater eller det kan benyttes varmefolie.


Felles for alle er at EL-PROFFEN anbefaler å benytte ”intelligente” termostater som gjør det mulig å senke temperaturen i varmekablene, om natta eller i dagtimene når familien er borte fra boligen. Har man en gammel bryter hvor instillingen angir styrke 1-2-(regulerer wattstyrken), bør man vurdere å bytte denne. Nyere termostater stilles inn på temperatur. Regulator benyttes primært når det ikke er ønskelig eller mulig å benytte en termostat med føler.


Typiske bruksområder er vindfang, vaskerom, bad og rom hvor man ønsker fast gulvvarme. Termostat En termostat styrer varmen automatisk ut ifra hvor varmt det faktisk er i forhold til den temperatur du har stilt den inn på. Elhandel tilbyr termostater og varmeregulatorer til varmekabler slik at du enkelt kan stille inn temperaturen som du ønsker å oppnå. Vi tilbyr alle slags produkter, fra de letteste løsningene med hjul til de mer avanserte hvor man har både display og knapper for å kunne regulere seg frem til ønskelig temperatur.


Direkte oppvarming Støpte gulv er meget godt egnet for elektrisk gulvvarme. Effektbehovet varierer med hva slags rom som skal varmes opp. En termostat vil automatisk styre varmen ut ifra den faktiske varmen i rommet i forhold til temperaturen du har stilt inn på termostaten.


Man finner denne informasjonen fra en føler. De fleste varmekabler kan brukes innen- og utendørs, og enkelte varianter er godt egnet til for eksempel snøsmelting.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg