tirsdag 16. juli 2019

Kiler i halsen når jeg puster

Jeg er en jente på år. Har fått skikkelig ekkel hoste. Det kommer også mye slim når jeg hoster liksom. Har trykt i meg både hostesaft og repsils, ingenting gjorde det bedre.


Når jeg puster godt.

Men etter å tvingt i meg varm melk med ss. Det funket etter første slurk! Dette hjelper litt, jeg blir også tett i nesa.


Hater å ha noe i ansiktet når jeg sover, det blir så klamt, men jeg må hvis ikke tørker halsen opp. Nesten hver vinter har jeg denne hylinga i brystet når jeg puster. Ved astma er det vanlig at det er når en puster ut det er tungt og at det piper. Mange er bekymret for at astmaen skal bli verre når de blir eldre.


PEF er en veldig enkel målemetode ved astma, der man puster kraftig.

Men jeg tenker jo lungebetennelse jeg da. Klarer ikke hoste det opp, for det kjennes ut som om det sitter litt langt nede. Du vil ha den ubehagelige følelsen av å føle lunger drypp i halsen. Det er noen måter du kan behandle denne irriterende tilstan både direkte og ved å ta opp den underliggende årsaken.


Fikk da imidlertid sår hals. I starten med noe slim, etterhvert kun en plagsom kløe og stadig behov for å hoste. Slik har det nå vært i snart uker. Hva kan dette være? Dersom du oppdager blod i slimet du hoster opp.


Kroppen sender hvite bodlegemer for å bekjempe angriperne, og da blir lungeblærene fylt med væske og puss - dette er slimet lungene fylles av når vi har lungebetennelse. Hoster opp endel slim, er konstant tett i nesen og føler en generell ur. Noen er kronisk tett i nesa, selv når de ikke er forkjøla.


Og mange er så vant til dette at de ikke tenk. Lenkene er kursivert og blir røde, når de berøres med musetasten! Eksterne lenker har kildeangivelse, mine egne lenker står uten det.


Sliter mye med det selv men dog mindre enn tidligere pga pusteteknikker jeg har lært. Får det når jeg stresser mye, når det blir for mye rundt meg og på kvelden.

SYMPTOMER: - Trangt i halsen , prøver også konstant å rape for å ”åpne” opp. Føles tett i brystet. Skal lite til før pulsen stiger og at jeg får h. Hostet og vært slimete i 2-uker nå , hoster masse masse, dag og natt, men ikke alltid det er slim som kommer. Nå hører jeg en svak pipelyd når jeg puster inn.


Ikke hatt feber eller noe, føler meg ikke syk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg