torsdag 11. juli 2019

Hvilken skattetabell

Et tabellkort er basert på forholdet mellom inntekt og fradrag. Jo høyere månedsinntekt du har, jo høyere blir skattetrekket. Deretter legger du inn hvor mye skatt du har betalt hittil i år, og i hvilken måned.


Dette finner du på siste lønnsslipp. Kalkulatoren regner ut hvilken trekkprosent dette tilsvarer. Norge har et progressivt skattesystem.


Tabelltrekk tar hensyn til det ved å variere satsen automatisk etter hvor mye man mottar i lønn. Denne kalkulatoren er laget for lønnsmottakere. Den forutsetter at du betaler skatten i løpet av 1måneder. Det vil si at juli (feriepenger) er trekkfritt, og halvt skattetrekk i desember. Hvilken prosentsats som fremgår av del to på skattekortet avhenger av hvor høy lønnsinntekt du har.


Får du for eksempel en stor bonus skal du fremdeles ha samme skattetabell ,. Nei, du har misforstått. Denne siden bruker man hvis man har allerede tabelltrekk. Du vil anses som enslig forsørger - og skal dermed være i skatteklasse hvis du har omsorg for barn som er år eller yngre.


Hvilken tabell som brukes avhenger av estimert skattefradrag ligningsåret og da vil jeg tro de bruker siste års ligning som grunnlag. Men jeg er ute etter den mattematiske måten å regne ut hvor stort trekket skal være basert på den månedlige inntekten. Hvilken trekketabell du har, får ingen betydning for den endelig utlignede skatten. Spørsmål Jeg har et spørsmål angående fradrag for tap på aksjer. Hvordan gjør man dette?


Hvis du har fast jobb skal du ha tabelltrekk, så her må det ha skjedd en feil. Selv har jeg tabelltrekk, og på biinntekter. Som vanlig er det foretatt justeringer i satser, innslagspunkt, terskler og den slags, som vil påvirke hvordan du blir skattelagt neste år, men endringene virker å være færre og mindre enn vanlig. Vi kan ikke vite hvilken tabell som er riktig for deg for det avhenger av inntekt, gjel fradrag og formue. De utsteder skattekort basert på det du tjente siste år.


Synes dette er veldig drøyt og antakeligvis høyere enn det jeg egentlig skal betale. Som arbeidsgiver må du trekke skatt av lønn og annen godtgjørelse som du utbetaler til dine ansatte. Det er bare Skatteetaten som kan det.


Organisasjoner kan hente skattekort for opptil ti ansatte av gangen. Jeg forbeholder meg INGEN rettigheter. Hvilken skatteklasse du settes i, har betydning for hvor stort personfradrag du får. Det gis automatisk personfradrag i alminnelig inntekt ved skatteberegningen (det hverken føres i eller fremgår av selvangivelsen), og fradraget avhenger av skatteklasse: Klasse – 50. Akkurat nå, Jo-lene skrev: Syns navnet er kjempe- både søtt og pent med norsk uttalelse.


Vi vurderte det faktisk selv til babyen vår. Info om skatt og avgift. Tabellen viser deg hvor mye skatt du skal betale i måneden. Vi hjelper private og bedrifter med skattemeldingen, tidligere kalt selvangivelsen.


Kurs for revisorer, regnskapsførere og andre som trenger oppdatering innen timer som regnskap og bokføring, skatt og avgift, moms, etikk og rettslære.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg