tirsdag 9. juli 2019

Når baby snur seg på magen

Noen blir bekymret fordi babyen kan snu seg over til magen , men ikke tilbake til rygg igjen. Det viktigste foreldre kan gjøre, er å fortsette å legge babyen på ryggen når den skal sove, råder Kalstad. Jenta mi var på dagen 4mnd da hun lærte seg å snu seg fra rygg til mage.


Så her setter vi henne noen minutter i vippestol (blir utolmodig i fanget) etter måltidene, så det ikke skal komme oppigjen når hun legger seg på magen. Ikke bare legg fra deg spedbarnet på magen , det er en veldig tung stilling for barnet.

Begynn gjerne med å legge barnet på magen oppå brystet ditt når du ligger i sofaen, og snakk med det, oppfordrer Borch-Jenssen. I stedet for å legge barnet rett ned på magen , så kan du legge babyen på ryggen og rulle henne forsiktig over på magen. Babyer kan helt fint ligge på magen i våken tilstan men skal aldri legges til å sove på magen. Babyer som sover på magen har langt større sjanse for krybbedød.


Bør unngås frem til barnet snur seg selv. Fra cirka måneders alder kan barnet begynne å rulle fra rygg til mage. Det prøver å få tak i leker som ligger litt unna.

Hvis det er varmt og ikke er trekk, er det sunt for barnet å ligge uten klær og bleie og lufte huden iblant. Tulla mi har siden hun ble født snudd seg over på siden selv. Har tenkt at muligheten er der for at hun plutselig triller rundt på magen sin. Og da jeg skulle mate henne i natt, hadde hun rullet rundt på magen selv (hun lå på et krabbeteppe på gulvet).


Er ikke det litt tidlig. Hun er bare uke. Siden vi ikke entydig kan definere risikobarnet, er det fortsatt nødvendig å råde alle små barn å sove på rygg. Hva når barnet selv begynner å snu seg rundt på magen ? Babyen kan kanskje løfte hodet i korte perioder når han ligger på magen. Selv om dette ikke er favorittstillingen for mange, er det fin trening for barnet å ligge på magen når han er våken.


Nå kan han også klare å snu seg over på ryggen når han ligger på siden, så pass godt på på stellebordet. Snur meg og ser at guttungen sover på magen. Tutten er fremdeles i, noe som vil si at han må ha snudd seg relativt kjapt etter jeg la han oppi med oss for natten - og sovet hele tiden, for han mister den som regel veldig fort når han ligger og snur seg. Det har imidlertid vist seg at barnet ikke har problemer med å snu hodet til siden ved oppkast. Hvorfor sover babyen sikrere på ryggen?


Noe klart svar på dette foreligger ikke, men det finnes flere teorier: En forklaring kan være at en baby som sover på magen ligger med ansiktet så nær underlaget at den puster inn og ut den samme luften.

Gratis frakt fra 6kr. Search For The Baby. På denne måten vil du unngå at barnet venner seg til farlige og ubehagelige stillinger. Når et babyen snur seg på magen må du endre stillingen deres. Noen foreldre foretrekker å legge babyen med ansiktet vendt ned.


Oppdaget i går kveld at snuppa hadde rullet rundt på siden, nærmeste vippet over i mageleie. Det var før jeg la meg, og jeg fikk rettet henne opp til ryggleie. Men er jo ikke godt å vite hva som skjer, når jeg sover. SYnes det er litt ekkelt, nå som hun tdeligvis snur seg rundt i søvne. Noen andre som sliter med det samme?


Det er naturligvis ikke jeg så glad for, hehe. Akkurat nå , kupton skrev: Jeg har tvangsbehandlet mange av landets alvorligste tilfeller av anorexi. De hadde alvorlig sykdom fra før de var utvokst. La så barnet få velge sin egen sovestilling.


Vi anbefaler ikke bruk av seler eller på annet vis å binde babyen fast i. Når barnet snur seg på magen. Madrassen til spedbarnet bør ikke være slitt, gammel eller myk. Landsforeningen Uventet Barnedød (LUB) anbefaler at madrassen er fast og hard slik at barnet ikke risikerer å få nesen gravd ned i madrassen dersom barnet snur seg over på magen. Når du har barnet på brystet ditt etter amming eller i en deilig kosestund skal du være obs på om barnet har hodet til begge sider.


Unngå at barnet får en favorittside. Dette styrker rygg og nakke. La for eksempel barnet få en stund i mageleie ved hvert bleieskift. Andre tegn kan være når babyen snur seg bort og gråter.


Ligge på magen og gråte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg