mandag 8. juli 2019

Slimpropp med friskt blod

Slimpropp og fødsel. Når fødselen nærmer seg, vil livmorhalsen modnes og bli myk og tøyelig. Da opplever mange at det kommer mer slim som utflo ofte blandet med litt brunt, gammelt blod eller friskt blod. Hos noen kommer slimet ut litt og litt over ti hos andre kommer en større mengde samtidig. Da kan mange kvinner oppleve at det kommer slim som utflod.


Dette kan gjerne være blandet med litt brunt, gammelt eller friskt blod.

Mens noen tydelig vil merke en slimpropp vil andre ikke merke den i det hele tatt. Det vil variere hvor mye slim som kommer ut. En løsnet slimpropp trenger ikke å bety at fødselen er i gang.


Var hos jordmor i går, ble strippet. I går kom det rødbrun blødning (ikke friskt blod ) og timer etter strippingen Har termin i dag. Samme type blødning i morges også, men liten mengde.


Kom så på ettermiddagen en stor (unnskyld detaljer) sammenhengende slimsekk med litt b. Hvor lang tid etter at slimproppen gikk startet. På mandag gikk deler av slimproppen og litt friskt blod.

Del smerter som litt en time og Så roet det seg. Var på ul i dag og fikk beskjed å roe tempoet litt. Ville ikke sjekke overlegen, redd for å provosere rier.


Andre som har begynt med modningstegn? Min slimpropp gikk for dager siden. Var til modningsakupunktur og undersøkelse i går. Hun informerte om at slimproppen hadde gått som jeg trodde, men i tillegg kunne jeg vente meg litt mer slim og tegningsblødning.


I dag kom det mer slim og blod etter toalettbesøk. Jeg har akkurat funnet ut at jeg er gravi jeg er i uke men jeg har en del rosafarget utflod med litt blod. Kan dette være slimproppen? Jeg er veldig redd for å spontanabortere. Svar fra jordmor: Dette er ikke en slimpropp , men det du beskrev er vanlig i begynnelsen av svangerskapet.


Du stoppet med p-pillene i oktober da du skulle opereres og startet igjen i november. Hvis du hadde samleie i perioden uten p-pille og ikke brukte annen prevensjon, så kan det har vært en tidlig spontan abort. Jeg tror ikke at det er en slimpropp. Du har hatt smerter som nå er borte og liten blødning, så du kan se det an. Løsning av slimproppen kan tyde på begynnende fødsel, - hvis det skjer samtidig med andre tegn som kramper, sammentrekninger og trykkfølelse.


Symptomene er at jeg ser friskt , rødt blod på toalettpapiret.

Dette dukker opp med ujevne mellomrom, men mest av alt når jeg er dårlig i magen og bruker toalettet flere ganger i løpet av en dag. Med første gjekk slimproppen min gjekk på morningen en gang, husker ikkje nøyaktig klokkeslett. Var på vaginal UL nylig grunnet smerter, alt så langt fint. Nå kom det 1cm slimklimp, fast konsistens, gråhvit, med brunt koagulert blod på kanten. Ikke smerter i stor grad nå, dette har jeg hatt helt siden jeg fant det ut.


Skal ikke gå altfor mye innppå detaljer her nå, men slimproppen min er iallefall gått ! Det var ikke noe geleklump som mange beskriver, det var bare bittelite blod etterfulgt av litt utvannet blod. Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner. Magesår kan også gi tarmblødning, men da ofte kombinert med blodig oppkast.


Blodet kommer ut sammen med avføringen. Det kan enten komme i form av friskt blod , eller som bekfarget, tjæreaktig avføring, melena. Rødt blod sees særlig ved blødninger i nedre del av tykktarmen, mens blødning lenger opp i tarmen vanligvis gir sortfarget. Mange opplever at de ikke får med seg slimproppen i det hele tatt.


Den kan nemlig også komme i form av økt utflod på slutten av graviditeten, sier Teigen. I form av utflod vil slimproppen utgjøre rundt to spiseskjeer. Den kan komme delvis som slimklump og delvis som utflo og også over tid. Det mest markante symptomet er friskt blod i avføringen.


Ved friskt blod i endetarmsåpningen, i toalettskålen eller på papiret etter tarmtømming hender det ofte at pasient eller lege slår seg til ro med diagnosen hemorrhoider uten å undersøke endetarmen. Karakteristisk skal blodet være blandet i avføringen, men ved lavt beliggende. Friskt blod i ellers normal avføring stammer oftest fra endetarmsåpningen, endetarmen eller den nederste delen av tykktarmen. Blødningen kan skyldes ufarlige hemoroider, men også mer alvorlige betennelser og svulster.


Man bør uansett ta blod i avføringen alvorlig i alle tilfeller. Friskt blod fra endetarmen skyldes at blodet må stamme fra de nederste delene av tarmen (nærmest endetarmsåpningen). Siden det er friskt , lyserødt betyr det at det ikke har rukket å bli brutt ne dvs bli mørkt, hvilket det ville blitt om det hadde vandret en lang vei i tarmsystemet.


Forekomsten av pasienter innlagt på sykehus med magetarm-blødninger er cirka 1pr 100.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg