tirsdag 23. juli 2019

Hvor mye watt bruker varmekabler

Lavtbyggende og tradisjonelle varmekabler. Bunnpressede priser og rask levering! Vi fikser varmekabler! Apple TV brukte rundt watt under strømming fra og watt i hovedmenyen.


Ikke store forbruket, med andre ord.

I standby brukte den litt mer, rundt watt. Hvor mye koster det å lade mobilen? Dere som har på varmekabler på badet på sommeren, hvor mye strøm trekker de? Jeg har kvm ba og så vidt lunk på badegulvet siden jeg dusjer på flisene.


Ca grader på badet og grader i resten av leiligheten. Da bruker du varmepumpekalkulatoren. Her er målet å finne ut hvor mye av strømforbruket en varmepumpe kan ta seg av.


Første steg er å finne ut hvor mye du totalt bruker i løpet av et år, noe som du enkelt ser hos strømleverandøren din eller netteieren.

En viss andel av det totale strømforbruket går til. På ba vaskerom og gang ser jeg det bruker ganske lite strøm og får bra med. Virker også som de har liten innvirking på hvor mye annen. Nå som vinteren kommer bruker nordmenn mye strøm på å varme opp.


I rom med varmekabler kan du senke temperaturen omtrent to grader. Skal vi nå målet om å bli et lavutslippssamfunn må vi lede bruken av strøm bort fra områder hvor det finnes gode alternativer, og heller bruke strømmen der det er nødvendig, som for eksempel til lading av el-biler, sier Johnsen, som legger til at det også dreier seg om å sikre forsyningssikkerheten i strømnettet. Vi bruker ulike motstander for å korrigere for dette, men helt 1 blir det ikke.


Men dette er bare egne, begrensede erfaringer gjort med en strømmåler, godt mulig varmekabler bruker mye mer strøm under oppvarming til en høyere temperatur. Man skal ikke undervurdere en go lang og varm dusj. Men må du ha på fullt trykk, bruke alle dysene eller det store fossefallsdusjhodet hver gang du dusjer? Med vår varmtvannskalkulator kan du regne ut hvor mye du kan spare på å bytte til sparedusj. Det anbefales gjerne til dusjelskende tenåringer.


Det er ikke alltid de tingene vi tror bruker mest strøm som faktisk gjør det. Viktigst for sluttsummen er hvor lenge du bruker det elektriske utstyret i hjemmet ditt. Utvalget av elektriske maskiner og apparater for hjemmet er stort.


Ja, det finnes nesten ikke grenser for hva som kan kjøpes.

Tenk bare på badet. Informasjon ved legging av varmekabler Det er en rekke momenter det er helt nødvendig å ta stilling til ved legging av varmekabler. Spesielt på bad har feil konstruksjon av gulv ført til enorme ekstrakostnader til uvitende byggherrer.


Alternativet er jo å ha en annen varmekilde, så strømmessig vil du ikke spare noe på å droppe det - muligens vil du nok bruke mer fordi varmen jo gjerne stiger, som igjen gjør at det blir kaldere på gulvet = muligens bruke mer strøm til å varme hele rommet fremfor å kanskje klare seg med en grad eller to mindre pga gulvvarme. Jeg tenker jo at dersom vi skal legge varmekabler og støpe i alle rom, så blir jo det jo tungt også da. Pris er ikke 1 avgjørende her, men den spiller selvsagt inn. Tanken var at vi kunne bruke gulvvarme som oppvarming av leiligheten.


Det er også en vedpeis som vi kan bruke til å fyre litt ekstra i på kalde vinterdager. Et godt utgangspunkt er å regne watt per kvadratmeter. Deretter kan man legge asfalt, skifer eller belegningsstein over. Husk å ta hensyn til avløp og kummer slik at vannet renner vekk. Termostatstyring gjør at du bruker minst mulig strøm på å fjerne snøen.


Fjerne is i trapper. Har du en trapp som kan påstøpes eller flislegges kan vi installere varmekabler under. Et elektrisk anlegg består enkelt fortalt av et sikringsskap med sikringer, kabling, stikkontakter og ulike typer brytere. I det daglige forholder de fleste seg til stikkontakter og brytere og tenker lite på resten av anlegget.


De fleste varmekabler kan brukes innen- og utendørs, og enkelte varianter er godt egnet til for eksempel snøsmelting. Jeg har en 2liters bereder og synes det går merkelig mye strøm i huset. Når vi er borte står det kun varmekabler på badet (lite ba moderne varmekabler med termostat, når de er på trekker de ca 500W, så er de på ca halve tiden) Det står også på kjøleskap og en liten fryser og varmtvannstanken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg