fredag 12. juli 2019

Hvordan få barn til å sove lenger om morgenen

Flere tusen har fått tilbake nattesøvnen. Prøv Sleepwell Forte til halv pris! Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Bekymring og grubling fører til nattevåke for mange.

Et lite og kjedelig triks kan være redningen. Du vet du er småbarnsforelder når du drømmer om å kunne få sove helt til klokken syv om morgenen. Men selv om søvnmangel kanskje er noe man bare må akseptere i denne perioden av livet sitt, kan det utvilsomt være slitsomt når barnet stadig våkner mens det for mange fortsatt er natt. Helsesøsterens råd til hvordan få barnet til å sove hele natten.


Det beste tipset for å få morgenfuglene til å sove lenger om morgenen , er å stille en vekkerklokke på barnerommet til å ringe rett etter at barnet vanligvis våkner. Ved å stille den til å ringe gradvis litt senere, vil barnet ofte sove lenger , fordi det har lært at det ikke er morgen før klokka ringer, forklarer helsesøster Nina Misvær. Det er nemlig ikke alltid lurt å be barnehagen om å vekke barna slik at de skal bli lettere å legge om kvelden, (dette er et eget tema som jeg kan skrive mer om en annen gang) og denne strategien virker ofte mot sin hensikt.

Sjekk hvor mye søvn ditt barn trenger ifølge National Sleep Foundation og tilrettelegg for ditt barn. Snuppa mi på år er så innmari A-menneske. Enkelte dager sover hun heller ikke på dagti men dette pleier ikke å slå ut på hvor tidlig hun våkner.


Hun legger seg all. Foreldre må kjenne hva de selv ønsker, men både foreldre og barn har det best når de har sovet godt. For små barn : Prøv å innføre faste sovetider på dagen, siden overtrøtte barn ofte har vansker med å sovne og sover dårlig på kvelden. Jeg sliter veldig med mangel på søvn for tiden og trenger noen gode råd på hvordan jeg skal få mine sønner til å sove lengre om morgenen.


Hver morgen våkner minste mann mellom 04:og 05:00. Da står han oppreist i grinnsengen og roper på mamma eller pappa. Noen få er så heldig å få barn som kan legges ved 18. Når kaninen sover får han kun lov å rope om han er. Hvordan få han til å sove lenger ? Hvis uenigheten i større grad skyldes mors problemer med å sette begrensninger og å si nei til barnet, må far ta kommandoen i det tidsrommet til barnet har kommet over frustrasjonen og sinnet over å bli forvist til sitt eget rom.


Eller enda lengre om foreldrene er uklare). Dette kan vare i opp til en måned. De fleste foreldre har på et tidspunkt mumlet vær så snill å sov til sine dyrebare små.

Men det er fint lite man kan gjøre om barnet ikke vil eller klarer å sovne. Det er ikke alltid så lett å få barn til å sove. Man kan legge til rette for at barnet sovner, men man kan ikke tvinge dem til å sovne, avslutter Fuglestad.


Det er også enklere om du har noe positivt å se frem til ved å stå opp. Noen elsker å sove sammen med barn , men dette kan påvirke søvnkvaliteten negativt. Bruk fem minutter på å lese avisen, slapp av med radioen eller snakk med minstemann? Dermed så får kanskje morgenstund gull i munn også for deg. Han legger seg ved 19-tida og våkner ofte eller halv seks, er i perlehumør og tilsynelatende utsovet.


Han sover ikke om dagen og kan i perioder være noe grinete om eftermiddagen. Antar derfor at han burde sovet lenger sammenhengende om natten. Det skal jo også sies at det ikke er veldig festlig. Tips til hvordan man kan få barn til å sove lenger om. Og om han våkner om nattan og ikke får sove står jeg ved.


Selvsagt har man lov til å være trøtt og ønske å få sove lengre om morgenen selv om man har barn som sover godt om natta. Jeg burde latt være å skrive noe i det hele tatt når jeg ikke klarte å være konstruktiv fremfor kritisk. Helgene er ganske like, selv om hun kan ligge noe lenger og slumre om morgenen ( sover ikke).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg