torsdag 25. juli 2019

Tegn på at katten skal føde

Umiddelbart inden killingerne. En katt med mange kattunger kan føde noe tidligere enn en med få. Rasekatter har ofte litt lengre svangerskap.


Tegn på at katten er drektig: Spenene forandrer form og farge. Dette skjer allerede ved 2. Jeg ved ikke præcis hvornår min ragdoll skal føde.

Hun har ihvertfald været drægtig i dage. Ved scanning (som gik hurtig) så dyrlægen killinger. I en dages ti har man forsigtig kunne presse. Katten min skal nå ha kattunger, men jeg er litt usikker på når.


Så jeg har noen spørsmål til dere som har hatt katt som har fått kattunger. Jeg har ordnet kasse til henne på et rolig sted. Kan dette være noen tegn på at tiden nærner seg ? Begynner å bli veldig utålmodig her jeg sitter og venter på at katten min skal føde. Er ikke 1 sikker på parringsdato, men hun hadde ekstrem løpetid rundt den 6.

Vi har derfor samlet tolv klare tegn på at du snart skal føde. Tegnene på at fødselen er på gang er veldig individuelle for alle kvinner. Det finnes flere tegn på at fødselen nærmer seg, men de er ingen fasit på at den er like rundt hjørnet, sier Johannson. Fødselslege og forfatter av boken Et nytt liv.


Temaoversikt Åpent forum;. Et typisk tegn på at fødselen nærmer seg hos en katt er at den begynner å bli veldig urolig og vasker seg ofte. Overholdes disse tider ikke, skal man tilkalde dyrlægehjælp.


Mellem hver enkelt fødsel hviler hunkatten sig. Selve fødslen kan forhales op til timer i alt, hvis katten ikke befinder sig i rolige omgivelser. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Derfor vil noen katter føde den første kattungen og deretter tar det en time før den neste.


På den annen side er det andre som vil føde alle kattungene etter hverandre. Husk imidlertid at hvis det er et avbrudd i fødselen på mer enn to timer mellom fødselen av en kattunge og en annen, er dette et tydelig tegn på et problem. Slikkingen hennes hjelper ungen å komme igang med å puste.


Men dere bør råde dere med den lokale dyrlegen på forhånd slik at han få vist dere hvordan dere skal gjøre det samt hva dere skal se etter hvis dere mistenker at ting går ikke som de skal unde fødselen. Tegn på falsk graviditet hos katter kan sammenfalle med tegn på en ekte graviditet: magen øker, appetitten øker, katten bygger en rede, sin oppførsel endres ofte - den blir for mild og krevende eller omvendt irritabel og forsøker å gå på pensjon. Hovedforskjellen er at etter en stund forsvinner alle symptomene uten spor.

Les svaret på : Skal jeg være med på fødselen? Hvilke tegn som merkes før fødselen starter varierer naturlig nok fra fødsel til fødsel, på samme måte som nesten alle fødsler er forskjellige. Er du i tvil om tegn for fødselen eller om du skal føde bør du ta kontakt med din helsestasjon eller sykehus.


Flott at du har nye eiere til de, at jeg reagerer må man bare regne me og jeg sier ikke hva DU skal gjøre med katten din, men siden det er en myte at katter burde få et kull, blir det kun for egen interesse å sette kull på katten. Forstå at katten skal føde , kan du 1-dage før fødslen på sådanne grunde: Katten begynder at lede efter et passende sted for fødslen. Hun sover ofte i afsides steder (under sengene, sofaer), kan klatre ind i skabet og begrave sig i ting.


Dyret, der er omkring sig selv, rakes i sig selv, som om det var et hyggeligt rede. Malingen er sånn sett ikke målestokk for helse og trivsel. Kan man gi dyret smertestillende? Katter skal ikke ha smertestillende. De tåler svært lite og kan stryke med av en dispril.


Hunder, derimot, kan få bedre livskvalitet med dispril eller lignende preparater. Før trodde man at dyr tålte smerte på en annen måte enn mennesker. I begynnelsen av mars ble lille kattepusen min parret.


Hun er nå gravi og kommet ganske langt på vei! I dag tidlig når jeg kom på stua hadde hun lagt fra seg en våt flekk i sofaen, duften minnet med litt om en blanding mellom tiss og bæsj. Ellers går hun å vasker seg veldig mye og gjemmer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg