torsdag 25. juli 2019

Hekle halvstav

Hos Hobbii finner du et stort utvalg av kvalitets Heklenåle. Stor utvalg av billig garn. I denne DROPS video viser vi hvordan man hekler en halvstav (halvst). Legg tråden rundt nålen.


Stikk nålen gjennom masken du skal hekle , gjør et kast rundt nålen og dra tråden gjennom masken, det er nå masker på nålen. Du må også lese oppskriften i tillegg til å se videoen.

Gjør et nytt kast og dra gjennom alle tre maskene. Du har nå løkke igjen på nålen og kan fortsette med å hekle halvstaver i hver luftmaske raden ut. Man hekler ofte halvstaver gjennom begge maskeledd på rekken før. Man vil få forskjellig strukturer om man hekler gjennom kun bakre led fremre ledd eller gjennom begge. Står det ikke hvordan, skal det vanligvis hekles gjennom begge.


Halvstaver er liksom en mellomting mellom vanlige fastmasker og staver og gir arbeidet litt fastere struktur enn staver, og samtidig litt fyldigere og løsere enn fastmasker. Det går raskere å hekle enn fastmaskene og littegrann tregere enn med stavene. I oppskrifter forkortes halvstav (er) ofte med hst.


HALVSTAVER (hst) - Hvordan starte en ny rad TIPS: Når du hekler rader (frem og tilbake) kan det kanskje være vanskelig å huske hvilken vei du skal.

Se bildet til høyre under. Ved å hekle gjennom enten det fremre eller bakre maskeleddet vil du få to forskjellige strukturer. Pjoner du noe du skal ha to av, for eksempel håndleddsvarmere eller votter, kan det være greit å begynne på begge samtidig og hekle litt på hver av dem av gangen.


Her ser du en liste og forklaring over forkortelser når du hekler: Hva betyr lm i hekling? Når det feks står at du skal hekle 4lm og sett de sammen i en ring med 1kjm betyr det at man skal hekle luftmasker (se beskrivelse og tegning under) og lage en kjedemaske (se beskrivelse og tegning under) gjennom den første luftmasken du heklet. Så må man forstå enkelte andre ting. Nå hekles fastmasker slik som forklart over.


Dette gjør du ved at du etter å ha heklet masker, snu, hekle så en lm og deretter halvstaver i hver maske helt til enden. Ved enden, snu, en lm så halvstaver i hver maske. Prøv på foten så du får rett lengde. Begynn omgangen med å hekle luftmasker (tilsvarer halvstav ) i den første staven (i 3. omgang).


Fest med kjedemaske i første halvstav. I disse dager har hun gitt seg i kast med å hekle julepynt, og hun vil mer enn gjerne dele tre fine og gratis hekleoppskrifter med Dem. Her heklet jeg inn det andre stoffet. Nå skal du hekle halvstav i hver halvstav videre resten av lua. I disse snøfulle tider er det fint med et sitteunderlagene til skituren.


Hekle halvstaver i alle maskene 9. Disse er heklet av rester av Hexa (1 alpakka) i rødt, lys grått, mellomgrått, brunmelert, lys brunmelert og natur. Det er rett og slett heklet opp nøste for nøste av restegarnet.

Slik blir stripene tilfeldige. Her kan du vise frem hva du lager, og til og med selge dine produkter i egen nettbutikkmodul! Jeg har prøvd og det fungerer strålende! Sett inn markør her.


Video nederst viser hvordan dette gjøres).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg