torsdag 25. juli 2019

Trekke torsk frossen

Idens favorittfiskerett er bakt torsk i ovn. Kjapt, enkelt og minimalt med oppvask. Baker du frossen fisk i ovn blir den ferdig omtrent samtidig med grønnsakene.


Tinte fiskestykker kan bli tørre og kjipe innen grønnsakene er klare, sier han. Det er lett å lage god fiskemiddag. Her er svaret på hvordan du enkelt kan koke, steke og ovnsbake torsk , laks og annen frossen fisk. Når vannet koker, ta kjelen av varmen og legg i torsken. Skru ned varmen på platen og sett kasserollen med torsken i tilbake på platen.


Du har riktig temperatur når vannet er rett under kokepunktet og vannet så vidt beveger seg. Fisk skal nemlig aldri koke – bare trekke. Frossen fisk er det mange som lager.


Ulempen ved frossen fisk (og kjøtt) er at vannet (som finnes i kjøtt og fisk) ekspanderer ved frysing. Vi spiser omtrent kilo sjømat i året per mann i Norge. Torsken skal nemlig ikke koke, men trekke for ikke å bli tørr og smakløs. Slik trekker jeg torsken : Først skjærer du fisken i passelige stykker. Kok opp godt med vann i en stor kasserolle.


Jeg liker torsken ramsalt og har oppi ca 2-ss med salt pr liter vann, men dette varierer selvsagt etter hva du liker. For dere som ikke har tilgang til fersk fisk, er frossen fisk ett godt alternativ. Den frosne varianten er ofte bedre enn såkalt fersk fisk mange steder. Og når man skal leve litt sunt og prøve å vende bort fra kjøttdeig middagen, kan en enkel rett med frossen fisk være ett godt alternativ. Om du skal tilberede frossen fisk, er det er best å tine den langsomt i kjøleskap.


Da beholder den det meste av væsken og du får et saftigere sluttresultat. Skjellene på skinnet fjerner du enkelt ved å skrape med en gaffel eller en fiskeskrape. Skrap fra halen mot hodet. Gjør det gjerne under vann, så slipper du at det spruter skjell rundt. Dinside har her samlet fem gode middagsforslag, alle laget med frossen torsk , som er rimelige og gode alternativer.


Og med unntak av én av dem, skal du fint klare å mette en familie på fire for under hundrelappen. Les også hvilke dagligvarenyheter du nå får kjøpt i butikkene. Ah, så nå at det ikke nødvendigvis var mellom skole og middag.


Men om det ikke er ofte går det jo med enkle ting som pizza, pølser, nudler, omelett osv. Ikke det sunneste men går an i blant. Denne metoden bevarer fiskesmaken best.


Se hvordan du får best resultat og lær hvordan du kan servere en heltrekt ørret på koldtbordet. Varm oljen til medium varme og legg torsken med den mørke siden ned i pannen. La trekke i minutter. Brun godt på denne siden og lett på andre siden. Tilsett smøret og øs det over fi sken.


Legg på lokk og sett til side. Torsk som julemiddag er vel kjent for mange av oss som bor langs kysten, og har vært brukt i mange år. Men det er ikke hvilken som helst fisk som skal havne på julebordet. Og det er flere tips for at dette skal bli så vellykket som mulig.


Er fisken frossen bør den være helt tint før en har den i gryten. Når det er fersk fisk (dvs. at den ikke er saltet fra før, for da heter det lettsaltet torsk ) så bruker jeg å koke opp rikelig vann i en panne, og når vannet koker bruker jeg ca 2-ss salt pr liter vann jeg har. Noen lurer på om det er forskjell på smaken og kvaliteten på fersk og fryst fisk, den myten kan avkreftes med det samme.


La fisken trekke i 4-min avhengig av. Selv spiser jeg bare torsk som jeg har hentet på havet selv (det blir ikke så ofte), ellers har jeg gått over til frossen torsk. Den smaker faktisk bedre en fiskedisktorsk. Men pesto til torsk er ikke godt, synes jeg.


Ellers er det mange gode forslag her. Renskjær torskefileten for ben. Del i passende serveringsstykker, ikke for små!


Trekke torsk frossen

Lettsaltet torsk med hjemmelaget potetmos, stekt bacon og gulrøtter er norsk tradisjonskost på sitt beste, og vekker gode barndomsminner for mange. Samtykke fra cookies Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider, og informasjonskapsler som grunnlag for videreutvikling av våre tjenester og for å tilby relevant markedsføring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg