fredag 26. juli 2019

Hvor mye potetsalat pr person til spekemat

Som regel går det mest spekeskinke, så det kan være lurt å beregne halvparten av denne. Resten fordeles på fenalår og spekepølser. Jeg er rett og slett elendig på å beregne hvor mye mat vi trenger når vi skal ha selskap.


Jeg har tenkt å lage eggerøre. Hvor mange egg trenger jeg? Blir forresten glad om noen gir meg en god oppskrift og beskrivelse av hvordan man får en god og saftig eggerøre.

Mine blir ofte litt tørre). Barn, ungdom, kvinner, menn har et ulikt inntak av mat. To sultne voksne menn spiser kanskje det dobbelte av anbefalingene under. Når man skal lage mat til flere, må man vite hvor mye som skal beregnes per person. Dette er dårlig økonomi for bedriften.


Det kommer an på de som. Om du ikke mengdeberegner kan du i verste fall risikere at du ikke har nok mat til gjestene. Om du bare skal servere spekemat bør du beregne omtrent 1gram spekemat per person.


Skal du ha rømmegrøt som tilbehør kan du redusere mengden spekemat pr.

Spekemat til den store. Du blir overrasket over hvor mye smak det er i en. Hva slags tilbehør serverer dere til spekemat ? Og hvor mye må man beregne per person ? Burde jo funnet dette på nett, men finner bare ang. Vi skal ha spekemat og rømmegrøt i barndåp. Tror jeg dropper eggerøre.


Har potetsalat også. Vet ikke helt hvor mange vi blir, stk. Skal ha en gjeng på spekemat og har tenkt å jukse (litt stressa hverdag for tiden) og lurer på hvor mye potetsalat man bør beregne pr.


Skal også ha salat, rømme og flatbrød til. Aner ikke hvor mye der er i mål (gram eller lignende), men jeg skulle lage potetsalat til en grillfest jeg var invitert på og vi var vel rundt personer. Selv liker jeg ekstra mye grønnsaker og smakfulle salater. Et godt råd er å finne frem til retter som kan lages dagen i forveien.


Da behøver man kun å dandere maten på selve festdagen, tipser cateringsjefen. Etter slaktetiden om høsten ble kjøttet saltet - noen ganger også røkt. Deretter ble det hengt til tørk på stabburet fram til det var ferdig i mai.


Jeg trenger sårt en oppskrift fra dere på en potetsalat dere syns er GOD.

Jeg skal lage potetsalat til personer til helga. Kikk rundt på matprat. Godt tilbehør til spekemat.


Her til lands har vi lange tradisjoner når det kommer til spekemat , men Norge er langt i fra det eneste landet som har spekemattradisjoner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg