mandag 1. juli 2019

Klorhexidin åpne sår

Lei av lang kø på apoteket? Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett. Rask leveranse og stort utvalg. Norges største bokutvalg, finn din favoritt!


Stort utvalg av hjelpemidler for god søvn. Velkommen til ResMed! Et antiseptisk middel brukes til å forebygge at en infeksjon oppstår på huden eller i sår.


Desinfeksjon betyr å redusere antall sykdomsfremkallende mikroorganismer slik at det blir lavest mulig. Evnen til å få barn. I Norge regnes vann fra springen som tilstrekkelig rent for vask av overfladiske sår.


Såpe skal ikke tilsettes vannet. Men riktig håndtering av skaden er viktig for å unngå infeksjon og andre komplikasjoner. Stopp blødningen Mindre kutt og skrubbsår stanser vanligvis å blø av.


Bruk trakt eller krage. Observer såret regelmessig i noen dager, selv om det ikke ser så alvorlig ut ved første blikk, siden infeksjoner kan oppstå. Klorheksdin dreper eller hemmer tilveksten av ulike type bakterier, og linimentet brukes utvortes til desinfeksjon og rensing av sår.


Velegnet til skrubbsår, gnagsår, kutt eller rift og til utvortes vasking av for eksempel piercing og øredobber. Hvis det åpne såret er bare hud-dyp der et par lag av huden har kommet ut ta på litt tremanns antibiotika krem til bandasjen og så gjelder det åpne såret. Hvis det er mer enn noen få huden lag av, foran til neste trinn. Skrubbsår og mindre sår.


Hvis du ikke har dette kan du bruke rent vann fra springen. For å fjerne eventuelle partikler, kan du bruke en pinsett. Unngå såpe direkte i såret. Sårsalve kan legges på såret.


Rens såret grundig med KW sår -rens med klorhexidin. Deretter påføres KW Sår Gel med klorhexidin i et tynt lag. Generelt bør sår -rensen IKKE anvendes i større, åpne sår , da det kan hemme sårhelingen. KW Sår -rens med klorhexidin er velegnet til småskader som hudskrapninger og rifter.


Der er påvist mutagene egenskaber ved Ames test. Klorhexidin kan i høje koncentrationer være hudirriterende. Endvidere frarådes klorhexidin (og andre desinfektionsmidler) i sår pga. Til skylning og rens af sår anbefales Apotekets Sårskyl Steril.


De kan behandle slimete, åpne sår , hud. En egenskap ved dette stoffet er en rimelig pris og samtidig en ganske høy effektivitet. Et åpent sår som blir renset ved frisk blødning, er ikke så utsatt for å bli infisert, men både stikksår og knusningssår gir god grobunn for bakterier og er vanskelige å rense. Knusningssår bør alltid behandles av lege fordi ødelagt vev skal fjernes ved en såkalt sårrevisjon under lokal eller full bedøvelse. Behandling av åpne sår på alternative måter.


Tørre sår med skorper på trenger ingen behandling. Hvis sårene væsker under skorpene: Fukt skorpene med gas eller bomull dyppet i saltvann eller klorhexidin slik at de løsner. Fastsittende skorper skal ikke fjernes.


Etter barbering, kom kløen, så sår etter all kløingen. Nå, en og en halv uke senere, så har det hovnet opp og sårene er så vonde. Eneste jeg hadde i hus i går var sinksalve, men det svir bare helt forferdelig. Det verker litt også. Andre ting man kan smøre på, annet enn å smøre seg med tålmo.


I de fleste tilfeller gir plagene seg i løpet av et par dager til en uke. Slimhinnene hovner litt opp og det kan bli vondt å svelge. Sår som ikke gror kan være blant annet trykksår, leggsår, fotsår ved diabetes, og ondartede sår.


Når et sår ikke gror kan det blant annet komme av nedsatt blodtilførsel, infeksjoner, fremmedlegeme i såret, trykk mot såret og ondartede forandringer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg