mandag 20. mars 2017

Øyebetennelse kjerringråd

Vanlige symptomer er slim- og pussdannelse i øyekrokene. I tillegg får man ofte kløe og svie. Både barn og voksne kan få det, men mest vanlig er det nok blant barn. Det forekommer også hos katter og hunder.


Prognosen ved øyebetennelse er utmerket. Kjerringråd anbefales ikke. Det finnes flere kjerringråd for behandling av øyebetennelse.


Et av de vanligere kjerringrådene er bruk av lunkne teposer mot det betente øyet. Og dette særlig for barn og spedbarn. Husk at kjerringråd ikke nødvendigvis har noen effekt, og at slike råd ikke erstatter legeråd.


Kroppstemperert matolje, enten dryppet direkte i øret, eller dyppet i en bomullsdott, er et vanlig kjerringråd mot ørebetennelse. Røde øyne kan skyldes en rekke ting. Har du i tillegg puss i øynene, bør du behandles, vanligvis med øyedråper.


Som regel er tilstanden ikke farlig. Smitteoverføring skjer som oftest ved kontakt med hendene (hånd til øyet), men smitte kan også komme ved indirekte kontakt med andre smittekilder, for eksempel øyesminke eller håndklær. Enkelte kan også få øyebetennelse som følge av en øvre luftveisinfeksjon eller andre typer infeksjoner. En irritasjon i slimhinnene kan føre til at disse blir betente og hovner opp. Vi har mange som kommer til oss fordi de har vondt i ørene, og ørebetennelse er en vanlig årsak.


Dette går som oftest over av seg selv, men hvis plagene vedvarer kan det bli aktuelt med behandling hos øre-nese-hals-spesialist. Det er veldig vanlig og ikke farlig. Dessuten er øyekatarr enkelt å helbrede. Ved en øyekatarr får du rennende og røde øyne.


Den vanligste formen for ørebetennelse hos barn er akutt mellomørebetennelse (akutt otitis media). Hva er øyebetennelse ? Et alminnelig symptom ved lidelsen er tåreflod. Det kan være mange årsaker til øyebetennelse og eventuell behandling avhenger av årsaken.


Øyebetennelse kjerringråd

Alle har lidd av en smertefull ørebetennelse på et eller annet tidspunkt i løpet av livet sitt. Norsk ukeblad har et bilag om kjerringråd , kommer ut i morgen( vi abonnenter er gjerne litt priviligerte.) Unasett : her er oppskriften: del eddik,deler vann, helles inn i øret - masser Voila! Surheter i eddiken skal gi et miljø i øret bassilusker ikke liker, sier opp.


Vi bryr oss om ditt personvern. Lommelegen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Jenta mi på snart år fikk øyebetennelse i går. Det nye nå er visst å bare vaske med lunket vann, helst i en uke før man får medisin. Så vi vasker og vasker, Ida er hjemme fra dagmamma i dag, etter ønske fra dagmammaene.


Men er usikker på morgendagen, de på legekontoret så ikke problemet i at hu. Evt, kjøp et nesehorn, slik du blander salt og vann i, skyll nesen regenmessig. Ved akutt ørebetennelse vil de fleste foreldre tilkalle lege fordi barnet har store smerter. Mange vil forlange at barnet som har vondt får medisiner som virker.


De fleste akutte mellomørebetennelser skal ikke behandles med antibiotika, men kun med saltvanns-nesedråper og Paracetamol som smertedempende og febersenkende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg