søndag 5. mars 2017

Influensa gravid

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar.

Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg? Dersom du får influensa mens du går gravid , er du i risikogruppen for alvorlig sykdom og sykehusinnleggelse. Studier viser at vaksinen gir like god beskyttelse for gravide som for andre friske voksne. Gjennomsnittlig gir den beskyttelse mot influensa hos av de som blir vaksinert. Det betyr at mange som er vaksinert likevel kan bli influensasyk, men mye tyder på at disse blir mindre syke enn om de ikke hadde vært vaksinert.


Influensa gir feber, luftveissymptomer og muskelsmerter, men går som regel over av seg selv. Hvor farlig er det å få influensa når man er gravid ? Spørsmål og svar om influensasykdom og -vaksine under graviditet. Hvor farlig er det dersom man får influensa som gravid ?

Heldigvis får de fleste av oss sjelden influensa. En gravid person som misstänker influensainfektion bör direkt ta kontakt med sjukvården för att få en medicinsk bedömning och eventuell antiviral behandling. Den behandlande läkaren ska ta ställning till om gravida med influensainfektion behöver antiviral behandling, oavsett typ av influensa och oavsett svårighetsgrad.


Les mer om influensa. Hvordan får man influensa ? Smitten er luftbåren. Den smittede er smitteførende fra et par dager før, til et par dager etter at symptomendebut.


Tiden fra en er smittet til en blir syk er timer. Høy feber (3-4 o C), hodepine, muskelsmerter, sår hals, hoste og nedsatt matlyst. Gravid Influensa og gravid. Dette er fordi gravide i andre og tredje trimester og spedbarn har en økt risiko for alvorlig sykdom hvis de får influensa.


Hvis du tar influensavaksinen mens du er gravid , kan vaksinen beskytte barnet ditt mot influensa det første halvåret etter fødselen. Her kan du lese Folkehelseintituttets informasjon om infleunsavaksine til deg som er gravid. Viruset som forårsaker influensa forandrer seg regelmessig, slik at personer som har vært smittet eller fått influensavaksine tidligere år allikevel kan bli smittet med en ny stamme. Derfor er man kun til en viss grad immun selv om man har hatt influensa tidligere. Får du influensa , så får du det, og da tar du sengen, tålmodigheten og pleddet fatt, og tar det med ro til du er frisk igjen.


Kroppens immunsystem kurerer en influensa , og det er kun eldre mennesker og personer med hjerte- og lungesykdom m. Snue og sår hals i tillegg er ikke uvanlig. Influensa er en betennelse i luftveiene forårsaket av influensa -virus.

Etter noen dager kan hosten bli løsere og man kan få slim og oppspytt. Selv om det har vært kjent lenge at gravide ofte blir sykere av influensa , har det tidligere vært antatt at det har vært på grunn av det nedsatte immunforsvaret. Derfor består behandlingen i dag av å sakke ned virusets reproduksjon. Selv om denne behandlingen har god effekt, foreslår forskerne bak studien andre alternativ.


Som gravid , nybakt mor og som nyfødt er man i risikogruppe for alvorlig influensa. Får man influensa som gravid kan det føre til sykdom hos barnet eller abort. Vaksinen beskytter også barnet de første mnd i livet.


Jeg ville absolutt ikke nøler med å ta vaksine hvis man er gravid i 2. Ikke gravid nå, men tok den da jeg var gravid. Ganske digg å slippe influensa i uke mens samboer lå rett ut med feber, oppkast og vondt hals. Normalt gis det ingen antiviral behandling ved influensa , både fordi det ikke er behov for det hos ellers friske, men også fordi den behandlingen som finnes ikke er spesielt effektiv - behandlingen som vanligvis brukes ved influensa er heller med tanke på symptomlindring, som smertestillende og febernedsettende medikamenter. Er det noen spesielt å forholde seg til hvis man får influensa og er gravid ? Er redd influensan er på tur.


Kvalm fra før av, og i går begynte snørr, som etterfulgte med hodepine og enda mer tetthet i dag. Jeg synes jeg har aldri hatt influensa eller jeg blir aldri syk er ganske skumle argumenter. Det at man aldri har hatt det betyr på ingen måte at man ikke kan få det. Jeg har heller aldri hatt influensa , men da er det jo ekstra typisk at jeg skulle fått det mens jeg gikk gravid. Så påverkas gravida.


Det finns inget som talar för att gravida löper större risk att smittas än andra. För de allra flesta innebär influensa en relativt lindrig sjukdom, men graviditeten innebär att kvinnan får ett sänkt immunförsvar för att minska risken att kroppen ska uppfatta fostret som så främmande att det stöts bort.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg