onsdag 15. mars 2017

Læreplan historie ungdomsskolen

Læreplan historie ungdomsskolen

Verdenshistorien for hånden – både som magasin og digitalt. Se alle mulighetene dine her og bestill. Gi et magasinabonnement i gave. Velg mellom og utgaver. Søk etter læreplaner for fag i grunnskolen og videregående opplæring.


Aschehoug har bøker i blodet. Her finner du kompetansemål fra læreplanen i samfunnsfag for ungdomsskolen. Ved å klikke på kompetansemålene under finner du en liste over innhold på nettsiden som vi mener er relevant for kompetansemålet.


Lov om grunnskolen og den vidaregåande opplæringa opplæringslova er en lov som omhandler rettigheter og plikter forbundet med opplæring og skolegang i Norge. Grunnskolen ble nå 10-årig. Kunnskapsløftet blir innført med nye læreplaner for grunnskolen og den videregående skole. Samfunn og historie.


Læreplan historie ungdomsskolen

Historiefaget skal bidra til økt forståelse av sammenhenger mellom forti nåtid og framtid og gi innsikt i menneskers tanker, liv og handlinger i ulike tidsepoker og kulturer. Noe av det historiefaget tar for seg er undersøkelse, etterforskning og kunnskap om hendelser og personer som har levd tidligere. Historie kommer fra gresk og betyr ”lært” eller ”vite”. Menneskets historie er historien om mennesker som skaper.


Elever har selv rett til å velge om de vil fortsette med samisk på ungdomsskolen. Dersom noen ønsker å slutte med samisk, bør de oppmuntres til å fortsette og følge samisk varianten i stedet for å slutte. Da denne varianten er en del av faget samisk som andrespråk, har elevene mulighet til senere å fullføre hele faget som privatister. Les mer om hele læreverket på våre nettsider cdu. Elevnettsted med lydbokfiler Elever kan fritt benytte nettstedet.


Harald Skjønsberg er rektor ved Solvang skole i Asker og morgenkåsør i NRK P2. Han er historiker, lærer, skolebokforfatter, romanforfatter og etter hvert en dreven forfatter av historiebøker for barn. De nasjonale læreplanene i kroppsøvingsfaget har hatt ulike faglige vektlegginger opp gjennom årene. Tidligere begynte elevene på første trinn ett år seinere, det vil si som 7-åringer, og barneskolen omfattet derfor 1. Elevene skal kunne innhente, tolke og bruke historisk materiale som kilder i egne historieframstillinger. Inntil innføringen av skolestart for seksåringene gjaldt dette 7. Skolen var opprinnelig delt i tre såkalte kursplaner etter elevenes faglige nivå der kursplan tre var mest krevende.


Hensikten med veiledningen er å vise eksempler på hvordan læreplanen kan forstås og settes ut i praksis. Veiledningen viser hvordan kompetansemål innen hovedområdet Fenomener og stoffer og deler av Forskerspiren, kan brytes ned til læringsmål med forslag til tilhørende læringsaktiviteter. Rørsle er grunnleggjande hos mennesket og fysisk aktivitet er viktig for å fremje god helse. Rørslekultur i form av leik, idrett, dans, svømming og. Se vårt gode utvalg, priser og tilbud av bøker.


Læreplan historie ungdomsskolen

I grunnskolen omfattar samfunnsfag hovudområda utforskaren, samfunnskunnskap, geografi og historie. De nye læreplaner gælder for undervisning af elever og kursister, der påbegynder gymnasial uddannelse, gymnasial enkeltfagsundervisning (hf-enkeltfag) eller gymnasial supplering fra 1. Nåværende karaktersystem i norsk offentlig skole Ungdomsskole og videregående opplæring. Bruken av karakterer i ungdomsskolen er hjemlet i Forskrift til Opplæringslova §§3-– 3-og i videregående opplæring i samme forskrift §§4-– 4-Det gis tallkarakterer på skalaen – i fagene, men ikke i orden og atferd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg