tirsdag 7. mars 2017

Katt drektig alder

Et mjau kan bety så mangt, og hva pus egentlig mener er ikke så enkelt å forstå. Her er rådene for å kunne prate mer med pus. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter.


De fleste katter som kommer bort hjemmefra, er 2-år gamle ukastrerte hannkatter.

Kastrering og sterilisering hindrer uønskede kattunger. Etter år kan det ha blitt over nye katter. Ekte villkatter finnes ikke i Norge.


Katter som lever vilt, kaller vi hjemløse, eierløse eller forvillede katter. Løpetidssyklusene starter når katten er seksuelt moden, i enkelte tilfeller så tidlig som i fire måneders alder (spesielt hos enkelte raser med tidlig utvikling slik som Siamesere og Burmesere), selv om gjennomsnittlig alder for første løpetid er i perioden mellom seks og ti måneder. Tegn på drektighet hos katt. Det første tegnet på at en katt er drektig kommer omlag tre uker inn i drektigheten.


Da vil brystvortene vanligvis bli noe større og mer struttende, og fargen blir sterkere rosa.

Katten kan bli drektig når som helst i løpetiden, og hannkatter merker at løpetid er på gang før vi mennesker gjør det. Om du ikke ønsker kattunger, så kastrer katten din, og IKKE slipp den ut når den har løpetid. En katt kan eldes allerede fra sju–åtte års alder , og rasekatter, som vanligvis ikke blir så gamle som vanlige huskatter, er særlig utsatt. Skikkelig gamle katter er 14–år og oppover.


Selv har Braastad en år gammel katt som vekker både ham og fruen om. For å konvertere kattens alder til en tilsvarende menneskelig alder , er en akseptert metode å legge på år på det første året av livet. Deretter legge år for det andre året av livet. Etter det, legge til fire år for hver år. Bli ikke engstelig, begge disse endringene er fullstendig normale.


Katter har vanligvis få problemer med fødselen. Dersom du er bekymret for katten din eller vil få bekreftet at hun er drektig , kan du ta henne med til dyrlege. Der vil de sjekke om den vordende mor er sunn og frisk, samt bekrefte drektighet med en fysisk test eller ultralyd. Resultatene indikerer at forskjellen mellom katter kastrert ved ukers alder og katter kastrert ved måneders alder er ubetydelige. Har ogsaa tenkt aa lukke katten inne naar tida for fodselen naermar seg, saa ho ikkje stikker av og prover aa fode ute i skogen e. Er det riktig gjort overfor katten aa stenge ho inne naar fodselen naermar seg?


Katten er et typisk rovdyr, som liker å jakte på mulige byttedyr.

Når den ikke er på jakt, hviler den så mye den kan. Katter viser stor individuell variasjon i sin atferd. Noen katter er svært sosiale, mens den typiske katt heller foretrekker å være den eneste katten i husstanden, eller å leve alene i naturen. Vet du hva din katts alder svarer til i menneskeår?


Min katt er gammel. Hva skal man gjøre når katten blir gammel? Hvordan oppdage om katten er drektig. En katt kan uansett oppleve kvalme og humørsvingninger under det første stadiet av drektighetstiden. En katt med mange kattunger kan føde noe tidligere enn en med få.


Rasekatter har ofte litt lengre svangerskap. Jeg skjønte det ikke før det kun var en mnd. Dette skjer allerede ved 2. Så jo hun hadde lagt på seg, og hun var veldig kjælen og avhengig av meg. Denne katten hadde bare vært ute en natt, og da blei hun drektig i en alder av mnd. Hvis din katt er ved god helse og ikke går på P- piller går fødselen trolig bra.


Det er selvfølgelig viktig at du passer godt på henne både før og under fødselen. Hvis ting ikke går som det skal ,har klinikkene i Rogaland alltid en dyrlege på vakt som kan hjelpe deg, så fare for livet bør det ikke være. Derfor lagde man en ny modell for å regne ut kattens alder i menneskeår.


Denne modellen er slett ingen eksakt metode, da det er individuelle forskjeller fra katt til katt , basert på deres arvemateriale og levevilkår. Men den er god nok til å gi oss den omtrentlige alderen til en katt. Mange katter , og spesielt ukastrerte hannkatter som ferdes mye ute, lever et ytterst farlig liv, og mange av de dør i ung alder. Skal man ha katten lenge, bør den kastreres eller steriliseres (p-piller gir ofte kreft).


Ellers er det ingenting i veien for at katten kan bli opp mot 1 og til og med år. Et alternativ for at katten skal få i seg nok vann kan være å gi den våt mat. Husk å alltid gi katten tilgang til rent og friskt vann. Tilrettelegging i hjemmet.


Er tendens er at katten er i mindre aktivitet enn tidligere, og holder seg mer innendørs.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg