torsdag 23. mars 2017

Visdomstann kjevesmerter

Oslo Tannlegesenter tilbyr rask og smertefri tanntrekking. Kjevesmerter er ikke uvanlig og forekommer hyppigere hos kvinner enn hos menn. I denne symptomguiden får du vite mer om årsaker til kjevesmerter.


Fjerning av en visdomstann er vanligvis nødvendig når de ikke bryter helt frem. Visdomstenner kan ligge horisontalt, eller ligge tippet mot eller fra de andre tennene. Skjevstilling av visdomstenner kan føre til skade på nabotann (se visdomstann video 1), og gi opphav til kjevesmerter. Mennesket har fire visdomstenner, en i hver kjevehalvdel. Innkilt visdomstann er når stedet tannen skulle komme opp, er helt eller delvis blokkert.


Symptomer på innkilt visdomstann oppstår ved komplikasjoner som infeksjon. Disse kan være smerte, dårlig ånde, hevelse, hodepine og kjevesmerter. Denne infeksjonen kan i mange tilfeller være kronisk uten symptomer, men kan også være mer akutt og gi smertefull hevelse i området, innskrenket gap, og av og til generell sykdomsfølelse.


Retinerte visdomstenner er også mer utsatt for tannkaries. Karies i en retinert visdomstann kan også spre seg til nabotannen. Den norske tannlegeforenings Tidende. Orale bakterier ved akutte infeksjoner. Ved hjelp av molekylærbiologiske identifikasjonsmetoder, der dyrking unngås, er dette tallet nå økt til over 5(), men det antas at mange arter i den humane orale mikrofloraen fortsatt er uidentifiserte.


Vondt i kjeven og kjevesmerter er en plage som rammer kvinner oftere enn menn. Slike kjevesmerter kan også referere smerter til eller i nærheten av øret, ansiktet, kinn og tenner. Kontakt oss i sosiale medier ved spørsmål eller innspill. Scroll nedenfor for å se to treningsvideoer med øvelser som kan hjelpe deg med kjevesmerter.


Ansikts- og kjevesmerter En del pasienter er plaget av smerter i ansikt og kjeveled smerter som ikke er relatert til tennene. Foruten selve kjeveleddet har smertene ofte sitt utspring i musklene i ansikt, hals og nakkeområdet. Området som omtales er ikke hovent og det er ingen synlige beviser på at noe skulle være galt. Resten av kroppen har det bra og jeg er ikke forkjølet. Det hele har vart i en ukes tid uten forverringer eller antydning av noen forbedring.


Jeg lurer derfor på om det kan være en visdomstann som dukker opp, eller en mild form for ørebetennelse? Det kan være flere grunner til man får kjevesmerter , men flere eksperter mener dette kan komme av stress, anspent kjevemuskulatur, feil tannstilling eller generell slitasje i kjeveleddet etter hvert som vi blir eldre. Skånsom trekking av visdomstenner.


Vi fjerner alle typer visdomstenner, både de som må trekkes vanlig og de som må opereres ut. Akuttbehandling på dagen. Du får alltid fullt opp med vanlig bedøvelse, men kan også velge mellom sedering ( beroligende ) eller full narkose.


For å fjerne en visdomstann som ikke er brutt frem må den blottlegges ved å legge et snitt i slimhinnen og ofte fjerne noe ben. Det kan også være nødvendig å dele tannen i flere biter, og dette gjøres med bor. Joachim hadde vondt i kjeven og oppsøkte kiropraktor Mats Klemsdal ved TMD-klinikken på NEMUS Bryn i Oslo. Såret gror i løpet av 1-uker.


Tverrfaglig behandling med bittskinne og manuell behandling viste seg å hjelpe. Våre spesialister i oral- og kjevekirurgi, røntgen, endodonti og bittfunksjon har lang erfaring med å jobbe sammen for å utrede ansikts- og kjevesmerter. Våre tannteknikere fremstiller bittskinner når det er en del av behandlingen.


Spør samboeren din om du sover med lukket munn og stramme kjever. Når man ligger og spenner kjeven om natten kan det oppstå smerter i kjeve og tenner på grunn av det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg