torsdag 23. mars 2017

Apocillin streptokokker

Skyldes som regel en infeksjon av virus () eller bakterier (). En infeksjon av virus går som regel over av seg selv etter noen dager. Hvis det derimot er bakterier som er årsaken kan sykdommen vare lenger og også gi feber. Hvis betennelsen skyldes streptokokker bør den behandles med antibiotika, vanligvis penicillin. Halsbetennelser som skyldes gruppe A- streptokokker behandles i de fleste tilfeller med antibiotika i dager.


Eksempler på anibiotika som brukes ved halsbetennelse. Kan tas uavhengig av måltid. Klassifisering: Lett oppløselig kaliumsalt som danner syrestabilt fenoksymetylpenicillin i magesyre. Betalaktamaseømfintlig penicillin med effekt hovedsakelig på grampositive bakterier (f.eks. pneumokokker, streptokokker og ikke-penicillinasedannende stafylokokker). Hva er halsbetennelse med streptokokker ? Streptokokker er den vanligste årsaken til bakteriell halsbetennelse.


Ofte forutgås bakterieinfeksjonen av en virusinfeksjon, en forkjølelse, med lett ubehag i halsen. Dersom forkjølelsen kompliseres med en streptokokk-betennelse, vil du bli merkbart sykere med økende halssmerter og ubehag ved svelging. Jeg har begynt på 6mg altså tabletter daglig. Er ikke bedre i dag. Helt likt som i går.


I følge legen så burde jeg kanskje kunne kjenne meg litt bedre dag, altså mindre hoven i halsen. Apocillin er penicillin, ikke antibiotika. Normalt sett bør man merke bedring innen to dager. Regnet han frisk nok til barnehage på onsdag. De deles inn etter kjemisk form og etter hvilke bakterier de virker på.


Noen antibiotika kalles bredsprektrede og virker på mange forskjellige typer bakterier. Spørsmål: Jeg begynte på en kur med Apocilin mot streptokokker for noen dager siden og føler meg bedre nå. Bakterien kalles på norsk også (beta-hemolytiske) serogruppe A- streptokokker , ofte forkortet til GAS. Betegnelsen hemolytisk kommer av at bakterien danner stoffer som har evnen til å løse opp røde blodceller, men denne egenskapen er ikke årsak til de symptomene som infeksjonen fremkaller.


Om streptokokker gruppe B-sykdom. Sykdommen forårsakes av bakterien Streptococcus agalactiae som er en beta-hemolytisk streptokokk. Foruten det gruppespesifikke celleveggspolysakkaridet B, har nesten alle humane kliniske isolater kapsel. Ved virusinfeksjoner så brukes ikke antibiotika, og man må bare la sykdommen gå sin gang. Tabell viser fenoksymetylpenicillins MIC-verdier mot forskjellige kokker.


Pneumokokkene er svært følsomme for penicillin, og resistens forekommer sjelden i Norge. Penicillin har også lav MIC-verdi mot andre streptokokker , men høy MIC-verdi mot for eksempel penicillinaseproduserende stafylokokker. Supplerende undersøkelser.


Anbefales bare brukt ved kliniske tvilstilfeller. Har like god spesifisitet som dyrkning, men noelavere sensitivitet (rundt ) Ved klinisk sannsynlig virusinfeksjon kan positiv test være villedende, fordi 10– av befolkningen har streptokokker i svelgets normalflora. Gruppe A- streptokokker (GAS) er en hyppig årsak til infeksjoner hos mennesket og kan gi infeksjoner i alle typer vev. I Norge forekommer infeksjoner i hud og hals hyppigst, men en rekke organsystemer kan affiseres.


De har en diameter på cirka én mikrometer og kan vokse anaerobt. De fleste vokser ved 30–°C, men enterokokker kan vokse ved °C og overleve mer enn én time ved °C. De er runde (kokker) og vokser vanligvis i par eller kjeder.


De deles historisk inn i α-, β-, og nonhemolytiske (= γ-hemolytiske) etter sin fenotypiske evne å løse opp røde blodlegemer i dyrkningsskåler i laboratoriet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg