fredag 10. mars 2017

Krydder til laks

Et herlig og friskt tilbehør som minner om tzatiki, og passer til all type grillmat. Prøv den for eksempel til grillet laks. En sommersalat med ørret er lett og godt, og ypperlig til dager hvor du vil gjøre alt annet enn å lage mat.


Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker. En perfekt match til krydderstekt laks er ovnsstekte grønnsaker.

Det hele får følge av deilig krydder som gjør at det sparker litt fra i smaksløkene. Jeg liker godt bare sitronpepper, som nevnt. Sitronpepper inneholder mer salt enn pepper, så du trenger ikke å bruke så mye salt.


Ellers er det godt å ha litt appelsinjuice over laksen , evt legge noen appelsinskiver på toppen. La laksen ligge på grillen i ca. Skjær mango i biter.


Plukk bladene av korianderplanten og skjær chili i små biter. Bland mango, koriander og chili med olivenolje og saften av lime.

Smak til med salt og pepper. Server laksen med mangosalat ved siden av. La filetene ligge mens du koker opp godt saltet vann (her kan du godt smaksette med sitronskiver, dill eller andre krydder du liker).


Skyll av saltet fra filetene og legg dem i en ildfast form med skinnet opp. Hell over laken (vannet) til den dekker fisken. Når du kan trekke av skinnet uten makt er filetene perfekt kokt og klare til servering. Vask den andre chilien og hakk til små ringer. Kremet pasta med laks og valnøtter.


Pasta og laks utfyller hverandre godt, og med kremet saus og knasende sprø valnøtter til blir smaken enda. Rens og finhakk hvitløken. Bland olje med limesaft og hvitløk slik at det blir en marinade.


Pensle fisken med marinaden og fordel limeskall, kajennepepper og salt over laksebitene. La det stå og trekke ca. Drikketips til foliebakt laks med urter, rømme og agurksalat. Laks i folie kan hives på grillen, eller stekes i ovnen.


Den får en kokt konsistens, bevarer saftigheten, virker litt feitere og blir mildere i aromaene enn grillet laks. Fedmen krever friskhet, men de milde aromaene krever ikke en veldig konsentrert vin.

Hakk eller klipp bladene og bruk det som krydder. Man kan lett lage estragoneddik ved å legge hele stilker med blad i eddikflasken. Det ser dekorativt ut, og kan for eksempel brukes til gaver. Ellers bør man ikke bruke stilkene, da de har en veldig kraftig og skarp smak. Ha gjerne i litt krydder , som hvitløk eller chili.


Dette er en nydelig pastasaus, som også kan brukes til laks og kjøtt. Prøv lakseburger neste gang du fyrer opp grillen! Vi har oppskriften. Forvarm ovnen til 1°C. Gni inn laksen med chili-lime krydder , og legg i en ildfast form.


Stek laksen i ovnen i ca. Bland tomathalvdelene med dill, olivenolje, vårløk og chili-lime krydder. Strø tomatsalat over laksen , og server umiddelbart. Bland sammen malt fennikel, malt nellik, paprikapulver, chilipulver og salt.


Ovnsbakte grønnsaker. Vask potet og skjær i store båter. Del sjalottløk i tre, og skjær gulrot, kålrot, persillerot og sellerirot i staver.


Ha i krydder , sukker og tomatpure og fres litt til. Ha så i vann, buljongterning og hermetiske tomater. La koke til grønnsaker er møre. Ha i laks og la trekke noen minutter.


Ha i rekene det siste minuttet og server med godt brød og creme fraiche. Hør for øvrig på denne sangen til trøst og oppmuntring. Laks spiser vi mye av her i landet.


Noen kjøper laks i fiskedisken, men siden mange butikker ikke har ferskvaredisk og fiskedisker ender mange med å kjøpe frossen laks. Og jeg benytter herved anledningen til å minne om triksene som gjør frossenfisken best. Laks passer godt til veldig mange grønnsaker.


Det er utrulig enkelt og krever få ingredienser, men det er så godt! Når alt berre kan settes i ovnen og middagen lager seg sjølv, så er det også midt i blinken i en hektisk kvardag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg