torsdag 16. mars 2017

Semulegryn vafler

Semulegryn vafler

Semulegrynsgrøt vekker gode barndomsminner i mange av oss. Den fløyelsmyke grøten er en favoritt hos de yngre og serveres med sukker og et lett dryss av kanel. Det er viktig å løse opp semulegryn i litt av melken før du har de i den varme melken, ellers vil det lett kunne danne seg klumper i grøten din som ikke løser seg opp så lett. Alternativt kan du ha semulegrynene i den kalde melken og varme opp det hele sammen mens du rører hele tiden. Bland kald melk og semulegryn i en kjele og rør til det koker.


Semulegryn vafler

La grøten småkoke i ca. Verdens beste vafler. Disse vaflene er latterlig gode! De er faktisk mye bedre enn jeg husker at vanlige vafler er!


Vanligvis lager jeg supersunne vafler av havregryn og garbanzomel - de er svært populære her i huset - men av ulike årsaker etterlyste sønnen min fine vafler i går. Knallsuksess hos alle. Du kan bruke det som pålegg til lefse, brød eller vafler. Saftige vafler med havregryn er perfekt å lage til matpakken, som kveldsmat eller som helgekos.


Semulegryn vafler

Topp havregrynsvaflene med litt rømme og bær eller med godt pålegg. I vårt store melsortiment finnes alt fra tradisjonelt hvete mel til mel- og kornblandinger som passer utmerket når du vil bake ditt eget helseriktige gode brød eller nydelige boller. Livet går i futt og turbofart, og helst skal det være spekket med spennende, nye opplevelser, stadig variasjon og høyt utbytte!


Jo smartere man kutter svingene, jo mer får man med seg! Men alt trenger ikke være jag og optimalisering. Lefser på gamlemåten er nok både tidkrevende, arbeidsintensivt og gjentakende, men det gir en god følelse.


Semulegryn vafler

Riktignok kreves en. Gå for en sunn start på året. Møllerens Mirakelmel, FIBRA Fullkornshvetemel, FIBRA Fullkornsspelt og 4-korn blanding bidrar til både smakfull og sunn bakst. Brukes til grøter, puddinger m. Rømmegrøt, gjerne i følge med spekemat, har lange tradisjoner i Norge, og forbindes for mange med sankthansfeiring, olsokfeiring eller fjellturer.


Grøten lager du enkelt selv, og fast tilbehør er sukker, kanel og smøret som skummes av grøten under koking. Det er ikke rart at rømmegrøten ble kalt vår nasjonalrett. Eventuelt kan man bruke toastposer, som kan vaskes og brukes flere ganger (kan også brukes i toastjern). Når man skal lage vafler er det tilstrekke at man steker et par vafler først, som ikke spises av den som ikke tåler gluten.


Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Jeg var år, og dette var så lekkert og godt at jeg gladelig ryddet rommet mitt og lovte å være snill helt til neste år, om mamma lagde den.


Jeg husker smaken, jeg husker følelsen av å spise den med skje, jeg husker at det hadde noe med semulegryn å gjøre og jeg husker selvfølgelig fargen. Nå har jeg fått den år gamle oppskriften! Fremgangsmåte Kok opp helmelken og la osten smelte i. Gomme, eller gome som det også kalles, er en gammel og tradisjonsrik rett som ofte ble brukt som festmat - da gjerne i bryllup eller til jul.


Dette kan du bruke det til. Tørt brød er perfekt ingrediens i en rekke oppskrifter. Her får du tips til å spise opp brødet, slik at du sparer både penger og miljø.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg