tirsdag 14. mars 2017

Italiensk lasagne

Italiensk lasagne

Denne Italienske retten er elsket av alle og jeg har prøvd mange forskjellige varianter før jeg havnet på denne oppskriften. Denne er basert på de klassiske Italienske oppskriftene og tilpasset for å finne det beste resultatet. Nordmenn har mange favoritter fra det italienske kjøkken, deriblant hjemmelaget lasagne. Ovnsretten består av kjøttsaus og ostesaus som legges lagvis med pastaplater. Slik lager du ekte italiensk lasagne.


Italiensk lasagne

Lasagne kan lages på mange måter. Fersk baguette er obligatorisk tilbehør. Prova att göra den efter recept på italienskt vis med färska råvaror, för att uppleva lasagnen i sitt esse.


Dette var virkelig en morsom intro til innlegget! Dog uten bacon, gulrot, selleri, paprika… Gleder meg å se bechamelsausen er på plass, blir liksom ikke ordentlig lasagne uten. Den klassiske italienske opskrift på lasagne , lasagne alla bolognese, kan selvfølgelig ikke mangle her på bloggen. Så her kommer vores opskrift, mange har spurgt efter den.


Italiensk lasagne

En klassisk italiensk lasagne med köttfärssås och Bechamelsås. Gott till middag både till vardags eller helg. Godast blir köttsåsen om den får koka 1-timmar på låg värme så ha gärna lite framförhållning. Men det går också bra att använda den efter minuters koktid. Ordet lasagne er et flertallsord på italiensk , og uttales lasánje.


Noen nordmenn bruker den franske uttalen lasánj, og noen bruker den amerikanske formen lasanja. Hjemmelaget lasagne stod det, og jeg fikk vann i munn bare ved tanken. Det er så utrolig godt, og vi har laget den fra bunnen av de siste årene.


Men jeg har aldri laget den med ostesaus så det bestemte jeg meg for å teste ut. Handlet inn varer, kom meg hjem, pakket ut og fant ut at jeg måtte ut et par ærend – søren! Nogle århundreder senere lavede romerne en ret - lagana - som i grunden var en slags lasagne. Den består av bolognese – saus, hvit saus og ost lagt lagvis med lasagneplater.


Enkelt att göra eftersom det sköter sig själv i ugnen. Italiensk lasagne när den är som bäst, krämig, smakrik och fylld av härlig ost och köttfärssås. Ett perfekt mål när det gäller middag eller lunch till hela familjen! Alle har smagt en god lasagne , og der er lige så mange forskellige måder at lave den på, som der er mennesker… De fleste er dog enige om at den grundlæggende ting er en god italiensk Ragú (kødsauce). Jeg laver altid lasagne fra bunden, gerne på en fridag, hvor lasagnesaucen så kan stå og simre i store suppegryder i mange timer, på ægte italiensk vis.


Hacka lök och vitlök. Hetta upp msk olja i en stekpanna och fräs hälften av löken tills den mjuknar. Denne italienske varianten av den klassiske franske sausen brukes rikelig i tradisjonell lasagne. Varm melken til den bobler.


Smelt i mens smøret i en kassrolle på lav varme. Sikt i mel og rør jevningen glatt. Ta kasserollen av varmen og spe med den varme melka i flere omganger. Rør glatt mellom hver gang.


Italiensk lasagne

Her er den nemme opskrift på en super god lasagne fra Italien, nemlig en lasagne bolognese. Vinmonopolets drikketips til pasta. Uansett form og farge på pastaen så smaker den mildt og snilt, og egentlig ikke så mye. Det er tilbehøret, og spesielt sausen, som avgjør hvilken drikke som passer best. Klassisk italiensk lasagne enligt Paolo Roberto.


En sofritto med lök, morot och selleri samt rejält med tomatpuré i såsen samt två sorter ost är några av hemligheterna för att få till den perfekta lasagnen. Italiensk kjøkken er også velkjent og ansett for sitt mangfold av pasta. Det kan omfatte nudler i ulik lengde, bredde og former.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg