fredag 3. mars 2017

Kjøttdeig tomatpure

Puré kjøpes ferdig i butikk, og selges hermetisk på boks eller glass. Skyll tomaterninger, hakk dem grovt og hell dem i en gryte. Tomatpuré oppskrift. Koker ved svak varme i ca.


Blendes og pressses igjennom en sikt, for å holde evt.

Bland vann og buljongterning. Tilsett kjøttdeigen og stek til den blir ­smuldrete. Rør i tomatpuré, buljong, vann, vin og ­laurbærblad. Fres løk og gulrot til grønnsakene er gylne, ha i tomatpuré, og fres ytterligere et par minutter. NO: Smakfulle retter med kjøttdeig er noe de aller fleste liker, og mulighetene er mange flere enn spagetti med kjøttsaus.


Velger du karbonadedeig i stedet for kjøttdeig får du et litt magrere resultat, og du kan også velge kjøttdeig av kylling eller svin. Først stekes kjøttdeig og tilsettes salt og pepper.

Deretter surres purre, løk og gulrøtter i karri. Smak til med fløte og rømme. Serveres med blomkålris og en frisk salat. Brun kjøttdeigen i smør på sterk varme. La sausen småkoke i ca.


Ha kjøttdeig , en klype salt, pepper, litt sitronpepper og en knust hvitløksfedd i en bolle. Rør rundt til det begynner å bli seigt. Form kjøttdeigen til en ball. Ha kjøttblandingen over i en gryte og tilsett hermetiske tomater.


Ha evt i mer tomatpure hvis du ønsker, smak til med salt og pepper. Ha i mais og kok opp. La det koke i et par minutter til alt er skikkelig gjennomvarmt.


Revet ost Parmersan Finhakk løk og surr den i stekepanne på middels varme sammen med hvitløk til den er blank. Skyll purre eller vårløk og snitt den fint. Stek kjøttdeigen i smør til den blir smuldrete.


Skrell og riv persilleroten.

La purre eller vårløk og persillerot steke med kjøttdeigen. Hell fyllet i paibunnen. Strø over hakket paprika. Visp sammen egg og melk og hell blandingen over.


Har du kjøttdeig - har du middag. Her har jeg samlet ti supre oppskrifter med kjøttdeig. Om du har lyst på en hverdagspizza (med perfekt bunn), en saftig og smakfull chili con carne eller en rask og fyldig tomatsuppe (se video her!) - så finner du alt du trenger her. Oppskriftene med kjøttdeig er min hyllest til hverdagen. Vi synes denne oppskriften på tomatsaus er verdens enkleste - og beste!


Her viser jeg enkle hverdagsretter som har god score blant dere og som alle kan lage. Og alle råvarene kjøpes i vanlig kolonialbutikk som Kiwi, Rema eller Coop Extra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg