torsdag 16. mars 2017

Nevn 3 svake sider

Flere jeg har snakket med mener at man bør nevne svake sider som kan snus på til å være sterke sider , som for eksempel Jeg har alt for mye energi eller jeg er en arbeidsnarkoman. Spørsmål om dine svake sider er svært vanlig i et jobbintervju. Er du usikker på hvordan du best skal besvare dem?


Vi i Manpower gjennomfører jobbintervju daglig, og her er våre anbefalinger på hva man bør tenke på for å gi gode svar. Ikke nevn en svakhet som ikke er relevant for jobben.

Unngå også enkle svar som jeg jobber for hardt, jeg blir for engasjert eller jeg er en perfeksjonist. Med dette spørsmålet har du mulighet til å skille deg ut fra de andre kandidatene. Skal på jobbintervju i morgen. Jobber i helsevesenet.


De svake sidene bør jo ofte vinkle litt så arbeidsgiver kan tolke de som positive også. Nevn sterke og svake sider. V p svare p spm, foran speilet, med en venn, familie.

Er ikke ndvendigvis lagd for finne ut akkurat HVA dine svake sider er. Vi spr ikke om dine svake sider fordi vi vil ta deg p noe. Mine svake sider er at jeg er litt distrè og veeldig perfeksjonist. Jeg liker å ha orden i alt, og liker å ha tingene på min måte. Så jeg kan fort bjeffe litt hvis folk ikke følger systemene jeg lager, hehe.


Det er både positivt og negativt syns jeg, kan være lurt å nevne sånne ting. Og har du vært lat, rigid og rotete i alle jobber du har hatt, eller har dette variert? Men hva i all verden skal jeg svare hvis de spør om svake sider av meg selv.


Man svarer da ikke oppriktig ærlig på dette spørsmålet. Håper virkelig de ikke spør om dette. Vet liksom ikke om jeg har noen negative sider i jo. På karrierenettstedet Wetfeet. Hvordan unngå å spolere sjansene, men klare å fremstå best mulig – også her?


Vi stiller ikke spørsmålet for at vi skal ta deg slik at du ikke får jobben, men for at du kan vise at du klarer reflektere over egen adfer sier bemanningsrådgiver Torill Guzman i rekrutteringsselskapet Adecco. Hva er dine svake sider ?

I løpet av min karriere i rekrutteringsbransjen har jeg vært borti veldig mange uheldige måter kandidater har svart på spørsmål om svake sider. Noen prøver seg på å svare noe som egentlig er en sterk side. Jeg er alt for hardtarbeidende, Jeg er en perfeksjonist og så videre.


Redde straffer (spesielt i straffekonk) 2. Skitacklinger (ingen skal forbi midtbaneankeret mitt) 3. Gjennombruddspasninger (fóre spissene mine med én mot én-situasjoner) Svake : 1. For dårlig til å score i én mot én-situasjoner 2. Intervjueren ville bare snakke om hennes svake sider. Le helt sammen SVAR : Hei, og takk for sprsmlet ditt. Alle har dem, ogs de som intervjuer deg. Er man s heldig bli kalt inn intervju, liker jeg at vedkommende har gjort seg godt kjent med selskapet. Nkkelen til et godt intervju er stille forberedt.


Som sagt, dette spørsmålet får du med stor sannsynlighet. Vi har dem alle, også de som intervjuer deg. Det er blank løgn, noe som ikke sømmer seg, verken i det daglige, eller i en intervjusituasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg