fredag 3. mars 2017

Lavt blodtrykk tabell

Høyt blodtrykk forekommer oftere enn lavt blodtrykk. For dem som rammes av lavt blodtrykk , er det et problem som det ofte ikke finnes noen god behandling for. Det finnes flere ulike årsaker som kan føre til lavt blodtrykk. Mange systemer i kroppen, som organer, hormoner og nerver regulerer blodtrykket. Hva er stillingsbetinget lavt blodtrykk ? Den medisinske betegnelsen på stillingsbetinget lavt blodtrykk er ortostatisk hypotensjon.


Tilstanden innebærer at blodtrykket reduseres når du reiser deg fra liggende eller sittende og til stående (ortostatisk) stilling. Ortostatisk hypotensjon er et funn, en observasjon som legen gjør, og ikke en. Nei, lavt blodtrykk (også kalt hypotensjon) er i utgangspunktet ikke farlig. Hvis du ellers har det bra, er det ikke usunt å ha for lavt blodtrykk. Lavt blodtrykk – er det farlig?


At noen har høyt blodtrykk betyr altså at de også har høyt blodtrykk når de normalt sett ikke burde hatt det, for eksempel når de hviler. Riktignok var jeg mye svimmel og trøtt på sykehuset, men har ikke vært det tidligere. Hvis blodtrykket blir for lavt oppstår symptomer som slapphet, svimmelhet og besvimelse. Et vedvarende lavt blodtrykk gir i de fleste tilfeller ingen symptomer, det er en normaltilstand for mange.


Figur viser at dødeligheten av hjerneslag øker med økende blodtrykk. Sammenhengen mellom høyt blodtrykk og hjerneslag. Risikoen for å dø av hjerneslag øker med økende blodtrykk.


Om moren din har hatt hypotensjon, er det sannsynlig at du også vil oppleve det. Siden lavt blodtrykk ofte ikke gir velkjente symptomer, blir det sjeldent behandlet. Som du kan se, øker indikatoren for normalt blodtrykk når barnet vokser opp. Dette skyldes det faktum at fartøyene utvikler seg, og sammen med dette stiger sin tone. Klikk på bildet for å forstørre.


Litt senket blodtrykk hos barn kan indikere en forsinket utvikling av kardiovaskulærsystemet. De fleste av oss tenker at jo lavere en blodtrykksmåling er, desto bedre er det. Men under visse omstendigheter kan lavt blodtrykk være alvorlig og farlig – særlig hos eldre personer. Har akkurat hatt time hos jordmor, og hun mente at jeg hadde et veldig lavt blodtrykk. Hva har dere fått målt på kontroll?


Mange gravide kan slite med lavt blodtrykk i starten på svangerskapet av rent fysiologiske årsaker. Det kan være ubehagelig med lavt blodtrykk , men det gir sjelden alvorlige problemer, understreker fastlege og leder i Norsk forening for allmennmedisin, Petter Brelin. Vi valgte å gjennomføre metoden på tre testpersoner som vi på forhånd visste hadde lavt blodtrykk , lavt til normalt blodtrykk og normalt til høyt blodtrykk. Dermed fikk vi tre testresultater per testprodukt, ett for hver testperson. Hvert av de tre testresultatene var eller poeng.


Mange tror at de vil kjenne det dersom blodtrykket blir for høyt, men høyt blodtrykk gir deg vanligvis ingen symptomer. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. For lavt blodtrykk - kjerringråd. Man kan selvfølgelig ha disse symptomene uten at det er noe galt med blodtrykket, så det anbefales å gå til lege for å finne ut hva dine verdier er.


Har vært til utredning i over år for svimmelhet. Har vært mer eller mindre bedre i perioder, men er nå dårlig med et varierende blodtrykk på f. Jeg er en dame på år. Lær mer om hva blodtrykk er og bruk en blodtrykktabell for å finne ut hva som er normalt blodtrykk for kvinner og menn.


Men det er mange tilfeller der folk har et konstant lavt blodtrykk enn normalt sunt blodtrykk rekkevidde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg