mandag 13. mars 2017

Penicillin vs antibiotika

Lommelegen er en del av Aller Media Hvorfor ser du denne annonsen. Nettstedet du nå besøker blir i stor del finansiert av annonseinntekter. Basert på din tidligere aktivitet hos oss, vil du få annonser vi tror kan interessere deg. Da prøver man først penicillin for å se om det hjelper.


På grunn av fare for resistens ønsker man å bruke så lite bredspektrete antibiotika som mulig.

Ved allergiske reaksjoner på penicillin og andre betalaktamantibiotika, samt andre antibiotika , er det viktig å journalføre hendelsen grundig. Behandler bør ta stilling til hvilken type allergi som foreligger og om pasienten i fremtiden kan få det aktuelle antibiotikum eller den aktuelle antibiotikaklassen. Disse er effektive mot andre arter av bakterier og dermed begrepet antibiotika. Oppdagelsen av antibiotika har ført til økt bruk av forbindelsene som legemidler.


Medikamentene har ingen effekt mot virus. Den mest vanlige antibiotika -typen er penicillin , som det finnes mange varianter av. Antibiotika kallas en massa olika medel som är verksamma mot bakterier.


I Norge har vi et moderat forbruk av antibiotika sammenlignet med de fleste andre land.

Eksempler på disse er ampicillin ( Pentrexyl ), amoxicillin ( Imacillin ), kloksacillin ( Ekvacillin ), dikloksacillin ( Diclocil ), pivmecillinam ( Selexid ). Bredspektrede antibiotikamiksturer, som ikke har bitter smak, er ofte alternativet. Unødig bruk av slike miksturer bidrar til resistensutvikling. Kan ikke garantere at definisjonen er riktig, men det er nå det antibiotikaen gjør i alle fall ) De har forskjellige typer antibiotika som virker på forskjellige typer bakterier.


De fleste infeksjoner er virusutløst og trenger ikke behandles med penicillin. Penicillin er den mest brukte antibiotikatypen i Norge. Det er primærhelsetjenesten, fastlegene og legevaktslegene, som skriver ut mest penicillin , selv om det som oftest er helt unødvendig, sier barnelege Ingvild Heier i Volvat. Noen ganger gis de sammen med andre antibiotika.


Hvis antibiotika er nødvendig må man vurdere hvilken type antibiotika som skal brukes, i hvilke doser og over hvor lang tid. Det finnes nå mange forskjellige typer antibiotika. Ulike typer antibiotika.


Data ble samlet inn under Forskrift om Norsk overvåkningssystem for antibiotikabruk og helsetjenesteassosierte infeksjoner. Enkelte antibiotika kan hemme vekst av mikroben etter at midlet er helt borte fra miljøet. Dette fenomenet kalles postantibiotisk effekt. For enkelte pasienter velges andre antibiotika enn penicillin på grunn av mistanke om penicillinallergi.


Dersom pasienten ikke har en reell penicillinallergi kan dette medføre unødvendig bruk av bredspektrede antibiotika , noe som gir høyere risiko for utvikling av antibiotikaresistens.

Vi vil her gå gjennom vanlige hypersensitivitetsreaksjoner på penicilliner, og gi råd om hvordan de. Kort fortalt er penicillin blot én type antibiotika. Der findes mange forskellige typer antibiotika – penicillin er blot ét af mange.


Hvis du slår antibiotika op i ordbogen kan du læse: “Medicin (som f.eks. penicillin ), der hæmmer væksten af eller tilintetgør mikroorganismer. Den antibiotika amoxicillin og penicillin er nære slektninger. Pasienter som angivelig ikke tåler penicillin får andre antibiotika til profylakse eller behandling. Tåler ikke penicillin , og tør ikke ta Dalacin før jeg vet om det er antibiotika eller penicillin Noen som vet? Diagnosen kan være vanskelig, og mange tar feil av dette.


Skyldes som regel en infeksjon av virus () eller bakterier (). En infeksjon av virus går som regel over av seg selv etter noen dager. Hvis det derimot er bakterier som er årsaken kan sykdommen vare lenger og også gi feber.


Hvis betennelsen skyldes streptokokker bør den behandles med antibiotika , vanligvis penicillin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg