torsdag 30. mars 2017

Frikort kiropraktor 2018

Frikort kiropraktor 2018

Utgiftene til behandling hos kiropraktor gjev ikkje rett til frikort for helsetenester. Betaling for behandling i utlandet. Det er bare godkjente egenandeler som teller med i opptjeningen til frikort for egenandelstak 2. Fysioterapeuten plikter å ha oppslag som viser gjeldende egenandeler og priser. Innbyggere finner digitalt frikort når de logger seg inn på helsenorge.


De digitale frikortene har frikortnummer, og er dermed gyldige som bevis for egenandelsfritak. For å finne sitt digitale frikort må innbyggere logge seg inn på helsenorge. Takster for kiropraktor Du kan bruke fem takster når du krever refusjon fra Helfo.


Takstene går frem av forskrift om stønad til dekning av utgifter til behandling hos kiropraktor. Da er vi inne i et nytt år, og for de av dere som er kronisk syke. Så er reglene for frikort kjekt å kjenne til. Egenandelen vil da telle med i opptjeningen til frikort – da gjelder egenandelstak 2. Helfo har som nevnt gode opplysninger på sin nettside om dette og man har også muligheten til å sjekke hvordan man ligger an med tanke på frikort.


Frikort kiropraktor 2018

Husk at du må få en henvisning fra fastlegen din før du får time hos en fysioterapeut med avtale. Hadde du frikort i fjor trenger du ikke søke om nytt frikort. Selv om du hadde frikort i fjor kan du ha fått skattekort i år. Alle egenandelene blir registrert av Helfo i egenandelsregisteret. Når taket er nåd sendes det automatisk ut frikortvedtak og et frikort i posten innen tre uker.


Når du har fått frikort betaler du ingen flere egenandeler resten av året. Neste år starter du på null. Egenandeler for fysioterapibehandling i den offentlige, kommunale helsetjenesten er utgifter som begrenses av egenandelstak 2. Behandlingen er trygg og skånsom og passer for alle aldre. Kontakt din lokale kiropraktor for råd og hjelp. Dette innebærer at man får rett til frikort etter at man har betalt egenandeler opp til en fastsatt beløpsgrense.


Har man opparbeidet frikort trenger man ikke betale egenandeler resten av kalenderåret. Når det gjelder medisin på hvit resept skal du i utgangspunktet selv betale fullt ut for medisinen. For å kunne henvise til legespesialist og fysioterapeut og for å kunne dokumentere arbeidsuførhet inntil uker, er det et vilkår at kiropraktor eller den som har turnuslisens som kiropraktor har nødvendig kompetanse i trygdefaglige emner mv.


Departementet fastsetter nærmere krav til innhold i og omfang av opplæringen. Er det frikort hos kiropraktor ? Nei, frikort gjelder ikke hos kiropraktor. Dekkes kiropraktorbehandling av trygden (HELFO)? Ja, kiropraktoren sender direkteoppgjør til Helfo.


Frikort kiropraktor 2018

Du som pasient trenger ikke å søke Helfo om refusjon av dine kiropraktorutgifter i ettertid. Med bakgrunn i Prop. Kiropraktorbehandling inngår ikke i frikortordning. Når helse- og omsorgstjenesten er gitt av noen som ikke har avtale med Helsedirektoratet eller det organ Helsedirektoratet bestemmer om direkte oppgjør, må den som har frikort likevel forskottere egenandelen mot senere refusjon fra etaten. Så jeg lurer på om jeg kan få frikort ? Det er jo dyrt og jeg må gå dit ende lengere pga smerter i nakken.


Det er hvor mye du regner med å tjene som avgjør om du skal søke om frikort eller skattekort. Beløpsgrensen er på 55. Frikort eller skattekort?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg