mandag 27. mars 2017

Pavlova med sitronsaft

Pavlova med sitronsaft

Topp den med krem og smak etter ønske. Klassisk vri med bær. Se oppskriften her. I denne oppskriften bruker vi blanding av vanilje- og vanlig krem, men du må gjerne bruke kun vispet krem, gjerne smakt til med litt sitronskall og saft, eller en blanding av vispet krem og ferdig romkrem.


Kaken kan varieres på utallige måter, og denne versjonen med sitronkrem i tillegg til pisket krem og bær, er blant de beste! Toppet med eggekrem og friske bær blir dette en suksess i hvert selskap. Her har du en enkel oppskrift med trinn-bilder: Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Du som er så lett og luftig, og som alle oppskrifter med stor selvsikkerhet hevder å være en enkel kake å bake.


Så her kommer ikke bare en liten fremgangsmåte, og oppskrift, her kommer også en liten oversikt over fallgruvene du skal unngå. Hva med å lage små marengsreder som fylles med en frisk sitronkrem og friske bær? I tillegg til å være utrolig godt på smak er dette en dessert som du garantert vil imponere med. Det aller meste kan gjøres ferdig på forhån og selve anretningen gjør du unna på få minutter rett før servering.


Pavlova med sitronsaft

Bland sitronsaft , sukker og eggeplommmer i en liten gryte og kok sakte opp. Rør inn mykt smør og sett til siden. Det er noe med sprø marengs, silkemyk fløtekrem og friske bær - og en kombinasjon av dette må jo bare bli bra! Og det ble det da vi på St. Hansaften feiret mafiaens siste tilskud da barnebarnet mitt Philip ble døpt.


Det er vår og høytid for marengskaker og pavlova. Dette er en litt ny vri: Marengs med bringebærswirl. Du koker opp frosne bringebær med litt melis og sitron, og rører så bringebærene inn i den ustekte marengsen. Bringebærfyllet bør være litt syrlig, slik at desserten ikke blir for søt. Topp marengsene med pisket krem og friske bær.


Denne oppskriften gir minipavlova-er. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt, gjerne over natten med ovnsdøra på gløtt. Ha eggeplommer, melk, sukker og maisstivelse i en kjele. Alle elsker pavlova ! Og pavlova i langpanne fylt med deilig vaniljekrem og toppet med friske bær er ypperlig å servere når du venter mange gjester. Klemmer enkelt saften ut av sitron eller lime.


Pavlovakaken er sprø og smelter i munnen. Kaken består av en marengsbunn, sitronkrem, vaniljekrem og toppet med bringebær og hvite sjokoladeknapper. Smaker fortryllende godt!


Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt visper. Visp så i 8-min til røra er seig og luftig. Rør forsiktig inn maizena, vaniljesukker og sitronsaft. Ha røren på et bakebrett med bakepapir og form marengsen til en sirkelrund form med en fordypning midten.


Så har du en fordypning der du legger krem og bær senere. Det bakes tusenvis av denne kaken. Rengjør den gjerne ekstra med å gni inn litt sitronsaft. Ha sitronsaft , sitronskall, sukker og egg i en kjele og varm opp på svak varme.


Oppskrift på pavlova med hjemmelaget sitronkrem og ferske bær. I denne oppskrifta på pavlova med hjemmelaget sitronkrem og ferske bær finner man søtt og syrlig i en herlig blanding av gode og friske smaker. Form den til et rundt fat med kanter og en fordypning i midten.


Sett den i ovnen og senk varmen til 120°C. Stek i minutter og skru av ovnen. La bunnen stå i ovnen til den har blitt kald. Pisk kremen med sukkeret og fordel den utover marengsbunnen.


Pavlova med sitronsaft

Topp med lemoncur mango biter og delte passionsfrukt, kokosflak og mynte. Visp eggehviter og salt til hardt skum i en bolle, og helst med en kjøkkenmaskin eller håndmikser. Pisk fløten og vend inn vaniljekremen, og smak til med sitronsaft for å få en frisk smak. Fordel kremen på marengsbunnen, og legg på bær.


Dryss over revet hvit sjokolade og peppermynteblader. Server med en gang. Her får du oppskriften steg for steg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg