tirsdag 25. oktober 2016

Venter tvillinger anbefalinger for gravide

Norway Shop, den offisielle butikken for gensere fra Dale. Kjøp ullgensere for men, norske luer og merino ul gensere for damer og men. Kjøp fôr i metermål og se det store utvalget vi har til prosjektet ditt.


Finn laveste nettpris her. Flerlingsvangerskap er annerledes enn når det bare er én i magen. Rådgivningen for den gravide er annerledes, blant annet med større fokus på hvile, samt et tettere kontrollopplegg.

Tvillingsvangerskap betraktes som ”risikosvangerskap”, idet det er større risiko for mor og barn når det er flere enn ett barn i magen. De samme anbefalinger gælder for gravide som venter flerlinger og jeg håber at ovenstående hjælper videre på vej. De er formentlig tveæggede, da de har hver deres fosterhinde og hver deres moderkage. Venter toeggede tvillinger og de har vokst likt frem til nå (uke 31).


Nå var den ene litt mindre og jeg må tinn til kontroll igjen snart. Hjelp - vi skal ha tvillinger ! Du har på samme måte som alle gravide rett til ett års permisjon etter fødselen, men bare uker med full lønn eller uker med prosent lønn. Det er både glede, sjokk og engstelse.


Fordi du venter flere barn forlenges denne stønadsperioden med fem uker med full lønn (eller sju uker med prosent lønn) for hvert barn som fødes utover ett.

TV er Norges beste nettsted for nyheter, sport, underholdning, vær, tv-guide og video. Alle gravide vil også få tilbud om tester for hepatitt B, hiv og syfilis. Dersom den gravide er risikoutsatt for hepatitt B-smitte under graviditeten (f.eks. gjennom å ta stoff med sprøyter) anbefales flere tester under svangerskapet (helsedir.no). Ved positiv prøve vil den gravide bli henvist til spesialist for videre behandling. Derfor følges gravide med tvillinger tættere – for at være på den sikre side.


Men langt de fleste tvillingegraviditeter forløber uden nævneværdige komplikationer. I Danmark anbefales det, at gravide , der venter tvillinger , går fra eller sygemeldes fra senest fra 28. Hvis deres fortællinger gør dig en smule bekymret – eller måske ligefrem skrækslagen – er det med god grun ifølge eksperterne, for du venter to babyer på samme tid.


Barselsmentor Tine Witt og sundhedsplejerske Helen Lyng Hansen forklarer dig de typiske bekymringer, der ofte popper op, når du venter tvillinger. De som er gravide med tvillinger , blir ofte sykmeldt tidligere enn enlinggravide, avhengig av hvilken type arbeid mor har. Tvillinger fødes også i snitt tidligere enn enlinger, og flere planlagte keisersnitt gjennomføres hos de som venter to i stedet for ett barn. De fleste flyselskaper godtar at du flyr uten legeerklæring frem til fire uker før termin, deretter med legeerklæring fra to til fire uker før termin.


Derfor bør du være forsiktig med å fly når du er gravid. Uanset hvad kan du måske finde hjælp i denne sektion omkring tvillinger (eller flere), hvor vi ser på både hvad der sker under befrugtningen for at der kommer tvillinger samt hvilke råd du måske kan bruge for at få en god graviditet med flerlinger. Gravide har ifølge loven krav på oppfølging i svangerskapet. Formålet er å kunne gi individuelle og kunnskapsbaserte anbefalinger og rå avdekke eventuelle komplikasjoner og forberede til foreldrerollen.


Ifølge retningslinjer for svangerskapsomsorgen bør kvinnen selv velge om hun vil gå til jordmor eller lege – eller begge. I alle anbefalinger hvor det står anbefaler eller bør er det sterke anbefalinger , men det er ikke obligatorisk – slik som ved for eksempel et lovkrav.

Vi bruker derfor ordet bør og ikke skal. Gravide med mindre end én uge til forventet fødsel anbefales ikke vaccineret, da der ikke forventes forebyggende effekt for det nyfødte barn. Gravide , der venter tvillinger eller trillinger, samt andre gravide med risiko for at føde for tidligt, anbefales at drøfte kighostevaccination med den fødeafdeling, hvor de følges. Marie Svedberg ingen grunn til å bruke mye tid på å bekymre seg over dette.


Grupper for gravide der venter tvillinger I har mulighed for at melde jer til en gruppe sammen med andre kommende tvillingeforældre. Men det er viktig at man hører på anbefalinger fra sin behandler. Dette opfordres I til både for at skabe netværk og for at få yderligere viden omkring graviditet, fødsel og barsel.


Gravide kvinner øker sitt kaloriinntak med maksimalt 4kJ (omtrent 1kcal) per dag. Tobakk og alkohol bør unngås helt. Fysisk aktivitet er like viktig i svangerskapet som ellers.


Forutsatt at alt er normalt og den gravide føler seg vel, er det ingenting i veien for å drive idrett eller trene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg