tirsdag 11. oktober 2016

Omgangssyke oktober 2018

Norsk robotteknologi fjerner norovirus fra rom og utstyr. Automatiser desinfeksjon av rom og utstyr. Vanlige symptomer på omgangssyke. Symptomene kommer raskt etter at man har blitt smittet.


Oppkast og diaré pågår i omtrent 1-dager. Når du har omgangssyke er det viktig at du får i deg nok væske! Drikk derfor rikelig med vann (du skal ikke drikke melk eller spise melkeprodukter slik du sier). Dette hindrer at du blir dehydrert, noe som kan være svært skadelig for kroppen.


Du kan prøve anis-, fennikel-, ingefær- eller peppermyntete. Både virus og bakterier kan forårsake infeksjon i mage og tarm. Den typiske omgangssyken er i all hovedsak virusbetinget og kan vare fra et døgn til vel en uke. Enkelte av virusene kan overleve i opptil to uker på for eksempel håndtak.


Smitten spres gjennom hender og luftbårne partikler ved oppkast. De fleste barn har gjennomgått minst én infeksjon før de når fem års alder. Barn som har hatt omgangssyke tidligere, blir delvis immune mot smitte senere. Hos barn som legges inn med omgangssyke på norske sykehus, påvises rotaviruset hos rundt halvparten. Det tar vanligvis to–tre dager fra at barnet smittes til at infeksjonen bryter ut.


Siden tirsdag har vi nemlig delt opp familien: jeg og Sander – med omgangssyke – har flyttet inn i huset til mamma og pappa (som er bortreist), i et desperat forsøk på å unngå at alle skal bli syke. Dersom barnet ditt får omgangssyken, er det viktigste at du sørger for at barnet får i seg nok drikke og næring. Det er viktig å forhindre uttørring, påpeker Hauge.


I en pressemelding skriver Skiforbundet at det er snakk om omgangssyke. Vi kommer med ny status i morgen, sier medisinsk ansvarlig for langrennslandslaget, Øystein Andersen i pressemeldingen. Sprintlandslaget for menn og kvinnelandslaget er for tiden i den italienske høyden. Holdt henne hjemme mens jeg stusset på om det egentlig var omgangssyke eller om hun bare hadde spist litt mye og kastet opp av den grunn.


Utbrudd med norovirus forekommer oftest i perioden fra midten av oktober til slutten av april, men det kan også forekomme andre tider på året. Selv om ikke alle norovirusutbrudd kan forebygges, kan og bør kommunale helseinstitusjoner være forberedt for å redusere risikoen for, og omfanget av, utbrudd. Sykdomsutbruddet i RBK: Nå stenges Brakka. Rosenborg jobber frenetisk for å begrense tilfellene av omgangssyke i spillertroppen.


Informasjon til allmennheten og helsepersonell om influensa og sesonginfluensa. Temaside for informasjon, rå nyheter og statistikk om den årlige sesonginfluensaen. Som de fleste antagelig vet, er det virus som står bak omgangssyke. De fleste utbrudd på skoler, sykehjem og cruiseskip skyldes norovirus, forteller seniorrådgiver Heidi Lange fra Folkehelseinstituttet. Det finnes flere ulike typer, men de vanligste er norovirusene.


Ingen kommentarer til Omgangssyke DU kjenner at det vrenger seg bare ved tanken, ikke sant? I går fikk vi den telefonen foreldre med små barn frykter: Hei det er fra barnehagen. Northug fikk omgangssyke natt til søndag og ble umiddelbart isolert og flyttet til et annet hotell enn resten av sprintlandslaget i Italia. Deretter ble Iversen syk, og natt til tirsdag ble også tre av løperne på kvinnelandslaget rammet. Omgangssyke (viral gastroenteritt) er en veldig smittsom virusinfeksjon i tarmen som fører til kvalme, oppkast, magesmerter og diare#129314;#129326; I tillegg opplever mange influensalignende symptomer som feber, muskel- og leddverk og hodepine#129298;#128565; I de fleste tilfellene tar det 2-dager fra man blir smittet til sykdommen bryter ut, men både lengre og kortere intervall forekommer.


Trolig fikk han svi for å kjøre for hardt i høyden. Arild Monsen sa dette da han nylig fikk spørsmål om trønderens. Flere langrennsløpere sliter med omgangssyke Landslaget i langrenn er samlet til trening i Italia. Therese Johaug, Astrid Uhrenholdt.


Alle som har barn i barnehage kjenner nok 48-timersregelen, som gjelder ved omgangssyke. Barnet skal holdes hjemme i to døgn etter at diaré og oppkast har gitt seg. For voksne gjelder samme regel for visse yrkesgrupper: De som lager eller serverer mat og de som jobber med mennesker som er spesielt utsatt for infeksjonssykdommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg