tirsdag 4. oktober 2016

Krydder som passer til laks

Prøv lakseburger neste gang du fyrer opp grillen! Vi har oppskriften. Agurksalat er en norsk klassiker – og det med god grunn! Et herlig og friskt tilbehør som minner om tzatiki, og passer til all type grillmat. Prøv den for eksempel til grillet laks.


En sommersalat med ørret er lett og godt, og ypperlig til dager hvor du vil gjøre alt annet enn å lage mat.

Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker. En perfekt match til krydderstekt laks er ovnsstekte grønnsaker. Det hele får følge av deilig krydder som gjør at det sparker litt fra i smaksløkene. Få ting er så appetittvekkende som duften av friske urter, men kan du forskjell på alle urtene?


Her får du en urteguide med de mest kjente urtene i det norske kjøkken. Jeg liker godt bare sitronpepper, som nevnt. Sitronpepper inneholder mer salt enn pepper, så du trenger ikke å bruke så mye salt.


Ellers er det godt å ha litt appelsinjuice over laksen , evt legge noen appelsinskiver på toppen. Laks spiser vi mye av her i landet.

Noen kjøper laks i fiskedisken, men siden mange butikker ikke har ferskvaredisk og fiskedisker ender mange med å kjøpe frossen laks. Og jeg benytter herved anledningen til å minne om triksene som gjør frossenfisken best. Laks passer godt til veldig mange grønnsaker. Disse hvitvinene har fin fylde som passer bra med fettet i laksen og rømmen. Drikketips til bakt laks med mangosalat og potetbåter.


Når du varmer laksen på grader eller deromkring, er resultatet en fisk som er mer delikat i fargen. Den varmebehandlede fisken ser ut som den er rå både i farge og konsistens. Her kan du velge mellom en rekke ulike sauser som passer til kjøtt og.


Ha gjerne i litt krydder , som hvitløk eller. I tillegg til å være sunt og godt, er laks også veldig anvendelig. Det er fordi mange ulike smaker passer godt sammen med det milde fiskekjøttet. Prøv både syrlig og søtt tilbehør som appelsin og sitrus, eller noe sterkt som chili og pepperrot.


Den faste konsistensen på laksekjøttet gjør det lett å lykkes me både på grill og i. Ingen behøver lenger servere laksen ihjelkokt eller stekt til den er knusktørr. Til det finnes det altfor mange spennende, og ikke minst lettlagete oppskrifter som tar vare på den gode laksesmaken. Se alle lakseoppskiftene i Apéritifs kokebok her Laksen smaker aller best om den serveres med en lett rå kjerne. Velegnet til dampet, stekt og kokt laks.


Tips: Krydre gjerne fisken dagen før slik at smaken får satt seg godt.

Du kan pimpe lakseretten opp med mer krydder , flere. Du kan selvfølgelig kjøpe reservespoler til alle Guideline fluesneller, til våre Fario LW sneller har vi dessuten noen freshe utgaver for de som liker å pimpe. Kenneth tar ertesuppe til.


Klassiske smaker til lammelår i Norge er rosmarin og hvitløk. Dette er jo ikke dumt. De smaker godt sammen.


Til sammenligning ville jeg ikke brukt rosmarin og hvitløk til kjelår, ettersom kjekjøtt har en mild smak som nesten ville. Synes du det er vanskelig å få hele familien til å spise fisk til middag? TORO Mild saus til laks er en smakfull saus som passer til både laks og hvit fisk. Mildt krydret er den også en god base for å lage din egen fiskesaus - tilsett for eksempel hakket persille og kvernet sort pepper. Lettvint og sunnere festmiddag som passer hele uken.


Sausen er basert på Lett Crème Fraîce og en blanding av friske urter. Fisken blir fantastisk god etter å ha hvilt i en marinade av limesaft og hvitløk før den stekes i ovnen. Ovnsbakt laks med smørsaus fra Andreas Myhrvold. Brukes som oftest til rødt kjøtt, men passer også fint sammen med sprøstekt torsk og potetmos.


Denne passer utmerket til ulike fiskeretter, da spesielt laks eller ørret. Krema, fyldig, rik på smak og utrulig god.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg