fredag 28. oktober 2016

Lierne tropisk aroma

Lierne tropisk aroma

I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer. Verdier her på siden er de som jeg har fått tilgang til. Nye verdier legges inn og oppdateres automatisk. Informasjonen her er ment som en hjelp og veiledning til dere som trenger det.


Lierne tropisk aroma

Wenche lager sjokoladekake etter etterlysning fra seere. Denne varianten er klassisk og krydret, og kalles tropisk aroma. Oppskriften stammer fra hennes egen bestemor. Med krydret kakebunn og masse deilig glasur er det ikke rart at denne sjokoladekaken aldri går av moten.


Tropisk aroma er en klassiker på norske kakebord. Navnet tropisk aroma kommer av kryddersmaken, fra en tid da krydder som kanel og muskatnøtt ble ansett som noe eksotisk. Akkurat hvor langt kakeklassikeren går tilbake er usikkert, men navnet fikk den i alle fall i en tid da muskat og kanel ble oppfattet som krydder med en eksotisk og tropisk aroma. Og her er det ikke bare bare kan du tro!


Den blir bare bedre om den står et par dager og modnes. Her er bilde fra min gamle oppskriftsbok, oppskriften har jeg fått av min mor. Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her.


Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Det som gjør denne oppskriften helt spesiell er at den gir en skikkelig GIGASTOR kake (dvs stor nok til å mette en hel klassefest). Stappfull av smak, og med masse god glasur, er dette en sikker vinner på kakebordet. Alle har vel smugspist på en kake eller to som barn og denne var min favoritt.


En sjokolade kake kryddret med muskatnøtt og kanel – en salig blanding av smak. En søt sjokolade glasur med en udefinerbar smak (iallfall som barn) av kaffe pakket det hele inn. Jeg kan huske at kakene den gang var veldig store, sik at vi spiste kakerester i flere dager etter et kaffeselskap. Ahhhhh… denne klassiske herligheten hadde gått helt i glemmeboken før min yngste datter hadde vært. Han har ikke fått den servert siden, og siden han alltid snakker om den, bestemte jeg meg derfor for å bake denne til han som en overraskelse.


Se våre andre oppskrifter på tropisk aroma. Mange deilige sjokoladekaker finner du her. Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig. Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.


For å gjøre det litt enklere har jeg satt sammen en oppskrift som passer til en liten langpanne. Glasuren strykes på toppen og det klassiske mønsteret er laget ved hjelp av en gaffel. Kaken er fin å fryse.


MELD DEG PÅ NYHETSBREVET OG FÅ OPPSKRIFTENE I MAILBOKSEN.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg