torsdag 6. oktober 2016

Brød oppskrift grov

Godt nybakt brød eller rundstykker dufter himmelsk, la deg friste her. Topp med gule og sorte sesamfrø. Se oppskriften her. Deilig rett på 1-2-3! Ekstra godt med rosiner. Eltefritt og enkelt.

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Velkommen til MENY. Si JA til stort utvalg. La våre oppskrifter inspirere deg! Bland sammen melk, sammalt hvete fin og grov , sammalt rug fin og grov , havregryn og havrekli til fordeigen.


Dekk bakebollen med et klede, og la den stå på benken i minutter. Deigen vil være klissete. Hoveddeig: Varm vannet til det er fingervarmt, 37°C.


Begynn alltid med de grove melsortene når du baker.

Hele korn av hvete eller rug bør bløtlegges før de brukes i deigen. Brukes rug i deigen, lag den ganske fast. I dag finnes det ferdige grove melblandinger i handelen som er enkle og greie å bruke. NRK Mat har brødoppskriftene til baking på mørke høstkvelder.


Her er deigen til Bodil Nordjores grove brød. Brødet gir en perfekt start på dagen og holder på metthetsfølelsen en god stund. Denne oppskriften på ekstra grovt brød er for kun ett brød , men det er lov til å doble oppskriften hvis du vil. Når brødet er avkjølt kan du skjære det opp i skiver, fryse det ned og ta opp brødskiver etter behov. Her har du oppskrift på lette brytebrød som vi kan anbefale på det varmeste.


Du slipper å bake ut hver enkelt rundstykke og skjærer heller bare opp deigen i ønsket antall direkte på stekeplaten. Ved å bytte ut smør med kesam får du en sunnere og magrere variant enn andre brytebrø samtidig som gjærbaksten blir enda saftigere. Tilsett grov rug og hvete, og så mye fint mel at deigen blir passe fast.


Den skal være litt seig, men ikke klissete. La deigen heve godt på et lunt sted tildekket med plast i ca. Pensle brødene med melk og rull dem i havregryn før de legges i to smurte 2-liters brødformer. Det blir brød i 2L form.


Sett brødene på et lunt sted og la etterheve i ca. Her skal du få oppskriften på grovbrødet jeg driver og gumler på for tiden. Et skikkelig godt og grovt grovbrød med sammalt rug, hvete, kruskakli, linfrø som gjør godt for magen og solsikkefrø som gir kjempegod smak.

Denne brød oppskriften kommer fra et bakeri på Buøy utenfor Stavanger funnet i bladet Bake. Jeg har selvfølgelig gjort noen små forandringer på oppskriften slik at den passer bedre for meg og mit bruk. Et brød bakt med siktet mel henger ofte bedre sammen enn et brød bakt med grovere sammalt mel. Likevel er det grovt brød vi bør velge i hverdagen, og det kan derfor være lurt å ta med seg noen baketips neste gang du skal prøve å bake et godt grovbrød hjemme.


Brødet avkjøles uten å dekkes til, da beholder det den sprø skorpen. Grovbrød med sirup. Hjertebrød” Med såpass mye grovt mel, helkorn og kli i deigen skulle dette bli et brød som kan hjelpe til å få skikk på fordøyelsen. Brødet er mettende og godt på smak, og vil forsvare sin plass som frokost- og matpakkebrød.


Likevel har han kommet hjem med en halvfull matboks hver dag. Dette var helt til jeg laget dine grove rundstykker. I to uker har han spist opp alt jeg har sendt med i matboksen, så jeg vil gjerne takke deg. Nå har vi sluttet å kjøpe brød og rundstykker i butikk, alt er hjemmelaget. Merkeordningen “Brødskalaen” er utviklet for å gjøre det lettere å fastslå grovheten på brød.


Oppskriften på esekiel- brødet lenger ned i saken, kommer fra Christoffersen selv. Her presenterer vi oppskriften på åtte knallgode, sunne brød , fra syv helsebevisste brødbakere. Her bør alle kunne finne et favorittbrød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg