onsdag 19. oktober 2016

Sjeldne etternavn

Har du lyst å gi datteren din et sjeldent navn? Så sjeldent at det bare er noen få i hele landet med akkurat det navnet? Vi har samlet jentenavn som er brukt av eller færre i Norge. Her kan du søke på fornavn og etternavn og finne ut hvor mange i Norge som heter dette og hvordan bruken av navnet har vært over tid.


På denne siden finnes et stort utvalg av unike navn, spesielle navn, sjeldne navn, uvanlige navn og vakre navn til gutt og jente. Mange deler etternavn med tusener av andre, mens noen har et unikt slektsnavn som har tilhørt familien i generasjoner. Nå kan du sjekke hvor vanlig ditt etternavn er - ikke bare i Norge, men i hele verden, skriver Independent. Finn jentenavn til babyen din.


Se populære, vanlige og sjeldne jentenavn. Se navnestatistikk med topplister for jentenavn. CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet.


Man kan ikke lage nye fornavn som er eller har vært i bruk som etternavn. Navnet må ikke være til betydelig ulempe for barnet. Man kan altså finne på sitt eget navn, og hvis man har barnets vel i tankene er sjansen god for å få det godkjent, sier Ouren.


Liste over norske etternavn inneholder navn som forekommer flere enn 2ganger i Norge. Navnene trenger ikke å ha en historisk bruk i Norge, da etternavn brukt av innvandrere vil listes sammen med andre. Statistikken er oppdatert 23.


Svært få gæliske etternavn kommer fra stedsnavn, og blant de sjeldne eksemplene man har dreier det seg gjerne om et for- eller etternavn som har blitt et stedsnavn og som så i en forvansket form har blitt tatt i bruk som etternavn igjen. I noen områder er enkelte etternavn meget utbredt, fordi svært mange familier tilhørte samme klan. Prøvde et par ganske sjeldne norske etternavn , og de var ikke oppført i hele tatt. Da regner jeg med at resten av tallene heller ikke er komplette.


Egne regler for sjeldne etternavn. Det er også fritt fram for å gi barnet et annet etternavn , så sant minst 2andre personer i Norge har samme etternavn. Etternavn : Mest brukte navn i Europa. Her er et morsomt kart som viser de mest brukte etternavn i hele Europa.


Som du ser er Hansen på topp i Norge, mens Andersson troner øverst i Sverige, og Jensen i Danmark. Søker du på det sjeldne navnet Vilrun, vil du få oppgitt at det er kvinner som har Vilrun som første fornavn, fem kvinner har navnet som eneste fornavn. Av hensyn til personvernet, kan ikke SSB oppgi antall som bærer et navn, dersom det er færre enn fire som har navnet. Topp etternavn (totalt antall personer): 1. Noen navn får oss rett og slett til å le, og ofte er det nok navn fra fortiden som har denne virkningen på oss. Folk fniser av navn som de ikke syns er slik navn pleier å være.


Eneste unntaket navneeksperten ser, er sjeldne patronymer. Har du et patronym du nesten ikke deler med andre, er det sannsynlig at du vil beholde det for ettertiden. Men hva er årsaken til at patronymene forsvinner?


Heter du Elvestuen eller Smelror til etternavn , så har du kanskje noe å snakke med folk om.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg