tirsdag 25. oktober 2016

Kyllingsalat med avokado

Du kan lage mye godt av kylling. Finn gode oppskrifter her. Trenger du inspirasjon? Her får du middagstips fra oss. Vi viser deg hvordan.

Men de tre tingene som får dette til å bli alle kyllingsalaters mor, er fet avokado , salt bacon og en fantastisk smaksrik lavkalori-dressing med sennep og honning. Resultatet er en fargerik kyllingsalat med en en herlig harmoni av søtt, salt, syrlig og sterkt som både er sprø og saftig. Kyllingsalat er kjempegodt til lunsj eller middag.


I denne kyllingsalaten har vi blandet inn avokado , fetaost, agurk og granateple - friske og gode smaker! Varier med det du måtte ha i kjøleskapet og bruk gjerne rester av kylling. Skjær opp avokado i terninger og legg dem i en bolle.


Press over saften av lime og bland inn sukker og mynte.

Vask og tørk salaten. Skjær avokado i skiver og del cherrytomater i to. Finhakk sjalottløk og hvitløk og bland det med balsamicoeddik, soyasaus og olivenolje. Smak til med salt og nykvernet pepper. Reply Pastasalat med kylling, feta og oliven - Mat Pa Bordet 12.


Etter å ha registrert at jeg var kanskje noe over ivrig på innkjøp av jordbær, endte de opp i en salat forleden dag. Rens og skjær paprika i strimler, hakk vårløk. Del avocado i to, ta ut steinen og del i biter.


Ha det i en bolle og rør i salt og skall og saft av sitron. Her har vi brukt ferskosten sammen med litt honning, sitronsaft og frisk basilikum. Slik lager du kyllingsalat med sopp og avokado. Start med å lage dressingen: Ha sennep, olivenojle, eddik, hakket hvitløk, salt og pepper i et glass, rør rundt. Sommerens kyllingsalat bugner av deilig salat og cherrytomater fra hyttehagen, saftig kylling, knasende sprø parmachips og karamelliserte valnøtter.


Da vi var på hyttetur til vakre Råkvåg i helga, spiste Mathea en kyllingsalat hun slukte som jeg aldri har sett henne spise salat før. Hun utfordret meg på stedet: ”Denne må du lage en gang til mamma, jeg vil ha den med meg på skolen til lunsj”.

Press sitronsaft over fruktkjøttet så det ikke blir misfarget. Rør sammen rømme, majones, tomatpuré og hakket persille og smak til med en anelse salt og pepper. Skal du lage en salat som kommer til å friste alle rundt bordet skal du bruke denne oppskriften.


Vi har oppdaget at du blokkerer annonser. Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde. Sett stekeovnen på 2grader over- og undervarme.


Kok pastaen etter anvisning på pakken. Krydre kyllingfileten(e) med salt og pepper. Varm opp oljen i en stekepanne og legg i kyllingfileten(e) med skinnsiden ned – hvis det er skinn på den.


Her er oppskrift på kyllingsalat med jordbær, fetaost og deilig urtedressing.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg