mandag 24. oktober 2016

Abort etter uke 18

Kvinnens ønske veier tyngst. Så å si alle søknader blir innvilget, enten i primærnemd eller klagenem før uke 18. Aborter etter uke utføres bare på sykehus og gjennomføres ved at kvinnen får medikamenter som framkaller rier.


Etter uke må det ofte være særdeles spesielle grunner. I tillegg ble det utført ni aborter.

Hvis det blir påvist alvorlig hjertefeil (f.eks hypoplastisk hjertesyndrom) hos fosteret på ordinær ultralyd i 18. Det må uansett behandles i abortnemnda, abort etter 12. Alle gravide i Norge får tilbud om ultralyd i uke , men noen ganger blir avvik på fostre oppdaget senere, så sent at en abort ikke kan bli gjort i Norge.


Ufrivillig abort i uke grunnet akranieklumpfot. Skjebnen til kvinner som ønsker abort avgjøres mens de selv sitter på gangen. Hvordan utføres en senabort, dvs abort foretatt etter uke 1 og gjerne frem til uke 20.


Hvor stort er et foster i uke -20? Er ikke interessert i en verdidebatt, kun praktiske svar.

Hvis du ønsker abort etter utgangen av 12. Du kan henvende deg direkte til et sykehus som har abortnemn ta kontakt med fastlegen din, en gynekolog eller en annen lege. Etter uker er abort ikke tillatt, med mindre det er særlig tungtveiende grunner for det. Hvis graviditeten har gått så langt at fosteret kan være levedyktig (i dag ned til uker ), kan ikke abort innvilges på noe grunnlag. Sverige som vi ellers ser til, har innført ukers grense og har ikke sett noen slik økning heller.


Senaborter har man veldig gode grunner for, og derfor får nært alle også innvilget abort som søker om det etter uke , sier hun. Hvis man vet at man kan vente og likevel garantert få abort , tror du ikke flere vil vente? Det vil oppleves ydmykende for dem det gjelder. Informasjonsskriv til deg som skal søke om abort etter utgangen av 12.


Information about applying for termination (abortion). Abortloven er loven hvor de viktigste reglene om svangerskapsavbrudd (provosert abort ) står. Loven er et kompromiss mellom kvinners rett til selvbestemmelse og fosterets rettsvern.


Abortloven bestemmer at gravide kvinner selv kan avgjøre om de skal ta abort , så lenge det kan skje før utgangen av 12. En kvinne som begjærer svangerskapsavbrudd etter uke 1 skal gis standardisert informasjon og tilbys prevensjonsveiledning, etterkontroll og eventuelt senere samtale(r). Jeg er i uke nå, og jeg og mannen min vil gjerne ha barnet (nr.3) Men vi tenker en del på hva vi skal gjøre dersom ikke alt er som det skal med fosteret.


Derfor lurer jeg på om noen som har vært i en slik situasjon kunne tenke seg å fortelle historien sin. Hun er for selvbestemt abort frem til uke 18.

Adresseavisen omtalte saken først. I dag er det fri abort frem til uke 1 og etter det må kvinnen få tillatelse fra en nemnd. Symptomer på spontan abort er underlivsblødninger og underlivssmerter eller begge deler. Mange som spontanaborterer har mistet de graviditetssymptomene de hadde, som kvalme og trøtthet.


En sjelden gang oppdages ikke aborten før man kommer til ultralydundersøkelse rundt 18. Frp kan komme til å kreve selvbestemt abort fram til uke i regjeringsforhandlingene. Denne liberaliseringen vil være en forutsetning for å fjerne abortlovens paragraf 2c (se faktaboks). Totalt har antall aborter etter 12.


Dermed får kvinnen en mer spesifikk informasjon om avvik på ultralyd. Overlege om senaborter: - Barn ned til uker kan overleve. Det blir nå ulovlig å utføre abort etter uke 22. Men overlege Ola Didrik Saugsta tror grensen kan bli strammet inn med enda en uke.


Men kommer ikke menstruasjonen tilbake etter 4-uker , bør du kontakte lege for å finne ut om svangerskapet har gått videre. Vanligst er altså vedvarende blødninger og smerter etter aborten fordi livmoren ikke er helt tømt. Det er minst smerter med en kirurgisk abort selv om dette på en måte er et større inngrep.


Jeg har tatt både en medisinsk og en kirurgisk abort rundt uke 1 og jeg vil anbefale deg å ta den kirurgisk. Det skjer slik hun over forklarer, men det psykiske er værre ved en medisinsk abort.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg