mandag 17. oktober 2016

Brennkopper voksne jobb

Treff andre voksne på møteplassen for oss over 4 og år. Finn din drømmejobb i dag. Lite smittsomt blant voksne , moderat smittsomt blant barn og svært smittsomt blant nyfødte. Kan variere, vanligvis 4-dager.


Symptomer og forløp. Vanlig brennkopper begynner med vesikler, fra noen få millimeter til et par centimeter, med blakket innhold om de ikke sprekker tidlig. Behandlingen virker vanligvis etter noen få dager. Dersom dette gjentar seg flere ganger, kan det være at man har gule stafylokokker i nesen. Brennkopper kan imidlertid komme tilbake.


Dette bør behandles med bakteriedrepende krem. Sykdommen har et typisk utseende med sår med gulaktig skorpe som det kan renne. Barn rammes hyppigere av brennkopper enn voksne. Om noen i din omgangskrets har fått brennkoppper er det viktig å være nøye med håndhygienen. Smittefare ved brennkopper.


Sykdommen er imidlertid smittsom, og den kan spre seg til andre dersom man ikke tar forholdsregler. Sårene kan sitte overalt på kroppen, men de sitter vanligvis rundt munnen eller ved nesen. Det er mange bakterier i såret, og derfor smitter brennkopper lett. Når barnet har brennkopper , kan det lett komme til å smitte seg selv og andre ved å pille i såret.


Voksne kan også bli smittet, men det er mer uvanlig. August og september er ofte høysesong for denne sykdommen. Det renner gjerne gul væske fra sårene hvis skorpen skades. Bulløs brennkopper danner slappe blemmer med rød kant med en diameter på inntil cm. Når blemmene brister dannes det fuktige, røde sårflater som etter hvert dekkes av tynne lysebrune.


Både barn og voksne kan få brennkopper. Tilstanden kan forekomme som en overfladisk infeksjon med sårdannelse eller som byller. Det er ikke farlig å bli smittet med brennkopper , men ubehagelig. Det hele starter med en liten, rød prikk som etter hvert blir til en væskefylt blære.


Når blæren brister dannes en gulbrun, tykk skorpe. Stafylokokker er den vanligste årsaken, men streptokokker kan også forekomme. Den vanligste bakterien som forårsaker brennkopper er den vi kaller gule stafylokokker. Er brennkopper farlig?


Hvordan ser et barnesår ut? Barnesår starter på tilsynelatende frisk hu men som regel er det en liten rift eller en kløende eksem som starter utviklingen av barnesår. De barn og voksne som har en form for hudsykdom fra før er mer tilbøyelige til å utvikle brennkopper. Ved at enkeltpersoner klør på irritert hu får bakterier et lettere miljø å formere seg i. For å forebygge en infeksjon med brennkopper , er det derfor svært viktig å holde god hygiene. Det kan sive gul væske fra skorpen dersom man pirker bort i den.


Denne gule væsken kan føre smitte videre til andre deler av huden og mellom mennesker. De som får vannkopper først som voksne , blir vanligvis sykere enn barn. Noen barn med vannkopper får litt feber, og kan bli trøtte og irritable.


Det er imidlertid veldig forskjellig hvor påvirket barna.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg