onsdag 12. oktober 2016

Steke kokte poteter i ovn

Direkte fra eget lager til lavpris. Kjøp Ovn hos WhiteAway. Ovnsstekte poteter passer til alle typer stekt kjøtt. Serveres gjerne med litt aïoli til å dyppe potetene i. Samtykke fra cookies.

Skal du ha skikkelig sprøstekte poteter som er myke som potetmos på innsiden har du kommet til riktig sted. Eller riktig blog for å være presis. For å lage skikkelig sprøstekte poteter trenger du tid og, hold deg fast, natron.


Det er lite som er mer stusselig enn å forvente perfekte ovnsbakte poteter , og ta ut sånne slappe, melne greier av ovnen som ikke kan spiddes med en gaffel uten å bli potetmos. But fear not, det finnes selvfølgelig et enkelt triks. Ovnsbakte poteter passer til grillmat, fisk, kjøtt og tapas.


Riktig steketemperatur og steketi en god klunk olivenolje, maldonsalt, pepper, gjerne en neve friske urter gjør at noe som i utgangspunktet kan ansees som en kjedelig og tam råvare, blir til en skikkelig godsak.

OVNSBAKTE SMÅPOTETER MED MALDONSALT: Forvarm ovnen på 1grader. Du kan få det til å gå litt fortere hvis du bruker kyllingvinger og gårsdagens kokte poteter – uten at det blir noe dårligere av den grunn. Det viktigste trikset her, er å sette den ildfaste formen inn i ovnen samtidig som du skrur på varmen, og å begynne stekingen på skikkelig høy varme. Det sparer ti og gir mer og bedre smak. Sett det i ovnen slik at fett og langpanna varmes opp.


Etter at potetene har kokt i fem. Det fins mye fancy og godt tilbehør til middagsmaten. Men nailer du kokte , stekte eller ovnsbakte poteter , har du alltid en sikker vinner! For noen tiår siden var Norge et skikkelig pottittlan og med det mener vi at poteter var fast gjest på middagsbordet. Takk for gode tips!


ER det noen som har erfaring og vet hvor lang tid dette trenger? Kanskje legge dem etter de minuttene? Har lenge forsøkt å få til poteter i ovnen slik jeg ønsker, men har mislyktes – helt til nå! Disse fristende potenene er det blogger, designer og modell Camilla Pihl som står bak.


Pihl delte nylig oppskriften på sine smashed potatoes, altså moste og stekte poteter , og disse vil du garantert prøve å lage i sommer!

Alt med potet er for meg en favoritt, forteller Pihl. Hun lager gjerne potetene som skikkelig kosemat, men sier at det heller er tilbehør enn en fullverdig rett. Legg kokte poteter i en ildfast form eller på et bakepapirkledd stekebrett. Bruk hånden og klem potetene lett ned til de sprekker og blir litt flate. Hell over olje, krydre med papirkapulver, salt og pepper.


Strø på friske urter eller finhakket vårløk før. Lagervarer leveres neste virkedag. Poteter er alltid et naturlig tilbehør, men pannestekte poteter er så godt at de nesten er en liten rett i seg selv. En garantert favoritt til både store og små!


Steke koteletter i ovn For å få saftige koteletter i ovnen , bør de brunes i en panne først og deretter stekes videre i en langpanne sammen med grønnsaker og vann. Her finner du oppskrift og fremgangsmåte på saftige og møre koteletter tilberedt i ovn. Slik steker du koteletter Nakkekoteletter, svinekoteletter og sommerkoteletter er alle god hverdagsmiddag som de aller fleste liker. Vi viser deg hvordan du enkelt tilbereder koteletter enten i stekepanne eller i ovn.


Det første du må gjøre, er å grovmose restene av kokte poteter fra middagen til potetmos. Deretter former du potetmosen til små, runde kuler som du panerer i mel, egg og potetgull i tur og orden – og til slutt steker du dem i ovnen i minutter. Slik lager du deilige, ovnsbakte gourmetpoteter! Mandelpoteter i ovn. Du har sikkert spist kokte mandelpoteter, men bakt i ovn blir de virkelig nydelige!


Mattips innsendt av Ingrid. Skrell og vask potetene. Del dem i to på langs (bruk poteter som er någenlunde like store). Dette er superenkle poteter altså. Delt i skiver og stekt i ovn rett og slett.


Mer enn det hadde jeg strengt tatt ikke trengt og skrive, men en litt mer utførlig forklaring følger nedenfor. Som alltid er det jo de små detaljene som gjør den store forskjellen. Her er det maldonsalt og rett temperatur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg