tirsdag 4. oktober 2016

Hjort kantarell

Mange vil nok også ha grønnsaker som rosenkål, gulrot, aspargesbønner eller brokkoli. Du kan bruke lettrømme i sausen, men den har lett for å sprekke når den varmes opp. Da blir sausen litt hvitprikkete, men like god på smak. Dette er mammas måte å servere vilt på og denne gangen valgte hun hjort men reinsdyr eller elgstek kan tilberedes på nøyaktig samme måte.


Noen vil nok stusse over bruken av rømme i sausen men fordi hun også bruker kremfløte så bli sausen kraftig og god men ikke for tung og fet siden rømmen gir den mer friskhet. Inn i ovnen på 2grader ca.

Oppskrifter med kantarell. Tips: Prøv gjerne denne retten med viltkjøtt som hjort , elg eller reinsdyr. Prøv noen av disse lekre smårettene med kjøtt. Hjortegryte med kantarell , porsjoner ca.


Løk og kantareller på middels varme til løken er blank. Tørk kjøttet og skjær det i tynne skiver. Kjøtt fra bakpart er mørest, men bog eller hals kan også brukes. Dryss salt og pepper på kjøttet og brun det lett i en gryte eller panne.


Får du ikkje tak i kantarell kan du nytte anna sopp i staden, eller bytte ut med andre grønsaker du likar.

Denne gryta er absolutt ei “ta det du har og smak til”-gryte, så ikkje la deg stoppe om du manglar noko -lag din eigen vri! Her finner du et knippe oppskrifter med hjortekjøtt i hovedrollen, alt fra rått kjøtt, til kjøttboller og tunge. Og har du noe hjortekjøtt i fryseren så har vi en hel rekke oppskrifter å. Før bryllupet – hvor hjortestek var hovedrett – kjøpte vi inn hjortestek for å teste menyen hjemme. Men bryllup krever tid og krefter, så steken hadde ligget i fryseren til denne helgen, hvor vi tok den opp og laget et herlig søndagsmåltid vi delte med arbeidssomme huseiere: Hjortestek med spinat- og kantarellstuing.


Helstekt hjortefilet - Ingredienser: ca kg. Rens og skjær løken i båter. Start med tilbehøret. Skjær soppen i skiver. Brun løk og sopp lett i smør, smak til med salt og pepper.


Rør urtene i rømmen og smak. Sjølv er eg så heldig og ha ein onkel som har dreve med jakt i mange år, og derfor har eg hatt hjortekjøtet lettare tilgjengeleg enn mange andre kanskje har. Konfirmasjonsmiddagen min bestod også av hjort. Den var det selfølgelig onkel som hadde sørga for på jakt. Läs recept på Hjortstek med kantareller och pocherat agg.


Kända kockar ger sina tips på vad du kan göra med Delicards delikatesser. Vems idé var det att steka sönder hjorten ? Finns det något mer meningslöst än att använda bra råvaror om du ändå ska steka bort smak och karaktär?

Eller så köper du en billig rostbiff från brasilien om du känner att köttet måste vara totalt genomstekt. Det er fort HJORT ” sa jeg til fruen for å berolige henne da jeg kom hjem med råvarene til dagens middag. Jeg hadde fått streng beskjed om at hun var sulten, at veden skulle i hus og at Museflettene måtte hentes på speideren før kl 19.


Selv var jeg mest opptatt å lage noe skikkelig godt av det dyret jeg hadde i posen. Här hittar du underbara recept på hjort , eller maträtter där hjort ingår som en av ingredienserna. Hjort är riktigt gott och lyxigt att bjuda på när tillfälle passar.


Ha selleri, sopp og sjalottløk i en kjele, og kok opp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg