torsdag 27. oktober 2016

Lav feber

Lav kroppstemperatur, kalles hypotermi på det medisinske fagspråket. Kroppstemperatur er en måte å måle kroppens evne til å lage og til å bli kvitt varme. Kroppen er veldig god på å holde temperaturen i et trygt område, selv når temperaturen utenfor kroppen endres mye. Jeg har i mange år hatt lav normaltemperatur.


Betyr dette at jeg har feber når temperaturen overstiger grader? Det føles veldig sånn) Er dette grunnen til at jeg fryser veldig lett og må ha rundt grader inne for å føle det komfortabelt?

Husk imidlertid at små barn lett får høy feber selv ved vanlige virusinfeksjoner. Hos små barn er det derfor en huskeregel at allmenntilstanden er langt viktigere enn temperaturen når man skal se an hvor sykt barnet er. Det motsatte vil skje dersom hypothalamus registrerer for lav temperatur. Varmeproduksjonen vil øke og blodkarene vil trekke seg sammen slik at det strømmer lite blod til hudoverflaten. Dermed vil vi også holde bedre på varmen.


Små barn kan lett få høy feber uten at det behøver å være tegn på noe alvorlig. Hvis man har feber på over grader, indebærer dette fare for hjerneskade. Ved feber på over grader vil man normalt være bevidstløs.

Ved en kropstemperatur på over grader dør man. Spædbørn er ikke i stand til at regulere deres kropstemperatur på samme måde som voksne og har derfor lettere ved at få feber. Det kan derfor være gunstig å få feber når man har en infeksjon i kroppen. Mennesket tåler vanligvis ikke feber over 42.


Ved du om der er en anden forklaring på lav temperatur end på feber ? Man skal aldri trene når man har feber. Man kan trene når man er forkjølet, men ikke med feber. Den mest presise målestokken vil være å sjekke temperaturen før man eventuelt trener, for å være sikker på at man ikke har feber , sier Voisin.


Hvorvidt gjelder å jobbe med feber , mener han at dette er helt avhengig av hvilken jobb man har. Hører blant annet at noen tåler feber dårlig, mens andre tåler det så mye bedre. Dette er kroppens mekanisme for å bekjempe organismer som virus og bakterier. Det er kroppen selv som forårsaker feberen. Når vi blir syke er det fort gjort å få feber , og da er det greit å måle med et termometer for å se hvordan vi ligger an.


Her får du råd og tips for hvordan du enklest måler temperaturen til deg og dine. Feber - er det alvorlig? Derfor ser man ofte, at sygdomme, som medfører høj feber hos børn, ikke behøver at give feber hos voksne.


Disse prøvene var oftere falskt positive enn reelt positive.

Omtrent halvparten av pasientene hadde uspesifikke utfall i leverprøvene, men hos bare var leversykdom årsak til den langvarige feberen. Sjansen for å stille en diagnose var størst hos pasienter med kontinuerlig feber , høy senkningsreaksjon og lav hemoglobinverdi. Har jeg for lav kroppstemperatur. I praksis sier man at man har feber når man måler en temperatur på 3til 38°C i endetarmen, det vil si en økning på °C fra normalen.


Det kan vel knapt kalles subfebril uansett om du har lav kroppstemp til vanlig. Det er helt normalt å føle seg litt febersyk uten at man har feber , det har jeg opplevd flere ganger når jeg har vært forkjølet. Hvis du har høj feber , men gerne vil læse, høre radio og eller se TV, er du ikke alvorligt syg.


Du kan derimod være alvorligt syg, hvis du helst vil ligge i sengen hele dagen uden at foretage dig noget, selvom du kun har let feber. Temperatur over °C er livstruende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg