torsdag 20. oktober 2016

Alkoholiker utseende

Sliter du med stort inntak av alkohol? Våre eksperter gir deg råd. Advarsel tegn på alkoholisme er viktige indikatorer viser en trend mot avhengighet. Alkoholisme påvirker mennesker fra alle samfunnslag og kan starte påvirke noen i tenårene. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.


Leveren lager proteiner som får blodet til å størkne når vi blør. Hos en person med skrumplever lages det mindre av disse proteinene, og blødninger bruker lenger tid på å stanse. En alkoholiker får lett blødninger fordi det er lett å skade seg når han er beruset.


Magestørrelse bestemmes ikke BARE av fettmengden på magen. Mennesker som drikker STORE mengder øl, eller spiser veldig mye, for den del, kan strekke magesekken så den blir større, noe som også gir større mage. Ikke sjelden har rusinntaket virket negativt inn på relasjonen til familie og venner, arbeidsevne. Kona til en alkoholiker avviser tilnærmelser av ektemannen off.


Hun mener at disse oppstår fra sin drukkenskap og ikke fra hengivenhet. Dette husker kanskje hans opptreden på hennes motvilje eller avsky. Ofte er dette på grunn av den skitne forsømt utseende som er typisk for mange alkoholikere. Så godt som alle organer i kroppen kan bli skadet. I tillegg til hjernen er misdannelser i øyne, ører, hjerte, mage-tarmsystem, nyrer, urinveier, muskler og skjelett vanlig.


Eldre barn har hovedsakelig problemer med lærevansker, sen utvikling, tale- og språkproblemer. Alkoholassosiert demens er en form for demens som er utløst av et stort alkoholforbruk. Diagnosen er ikke lenger oppført i internasjonale oversikter over diagnoser.


Også i denne gruppen finner vi yngre mennesker i 20- og begynnelsen av 30-årene. Disse oppfattet ikke at deres drikkemønster var problematisk og så ingen grunn til å endre det, noe forskerne mener viser at man lett kan bli blind for problemer som kan oppstå. FAS er betegnelsen på de alvorligste tilstandene der fosteret har fått endret utseende , er veksthemmet og har påviselig hjerneskade. Alkoholskader på fosteret kan også føre til lettere skader som lærevansker, hyperaktivitet og liknende.


Slike mindre synlige forandringer kan kalles FAE (føtal alkoholeffekt). Kroniske drinkers tendens til å bli dehydrert, noe som resulterer i vann oppbevaring. I sin tur, tar alkoholiker på en oppblåst, oppsvulmet utseende i ansiktet og magen.


Huden av alkoholikere kan også vises blek eller grå og kronisk tørre og sprø. Urenheter og rosacea kan utvikle. Alkoholisme kjennetegnes vanligvis av manglende evne til å kontrollere alkoholholdig drikking, nedsatt evne til å jobbe og sosialisere, tendens til å drikke alene og engasjere seg i voldelig oppførsel, forsømmelse av fysisk utseende og riktig ernæring, alkoholrelatert sykdom (som hepatitt eller cirrhose av leveren) og moderate til.


Hun har alkohol-ånde annenhver gang jeg treffer henne. Hun kan begynne å drikke tidlig om morgenen og fortsette hele dagen og kvelden. Hun innrømmer at hun har et alkoholproblem, men sier at hun ikke er alkoholiker.


Hun klarer å gå en dag uten å drikke noe alkohol, men det er lenge siden hun har gjort det nå. Hei, Jeg er redd min kjæreste på år begynner å bli alkoholiker. Her om dagen var hun redd hennes mor skulle finne en flaske med sterk drikke. Jeg lurte på hvorfor hun hadde den og hun svarte at hun hatet jobben(hun er også ofte usikker på eget utseende ) og er alltid nervøs før hun går på jobb. Voksne som har vokst opp i et miljø med en alkoholiker tett innpå livet, vil kunne fortsette å oppleve problemer også i voksenlivet.


Mennesker med et helt normalt utseende og en fantastisk evne til å skjule sine problemer både for kollegaer og venner. Det er heller ikke slik at en alkoholiker er en person som drikker dagen lang hele året. Din kollega blir mindre selvkritisk til egen opptreden, utseende og hygiene.


Det slurves mer, og arbeidsoppgaver forsømmes mot det som var tilfellet tidligere. Konfliktnivået rundt din kollega øker, fordi dere som kollegaer ikke stoler på at han eller hun gjør jobben sin. Mange er periodedrankere, for eksempel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg