onsdag 24. desember 2014

Tannverk symptomer

Skjemaet legger ved informasjon om din datamaskin. Dette er kun teknisk informasjon med tanke på support, og kan ikke spores tilbake til deg som person. Tannverk kan oppstå av flere årsaker.


Her får du noen tips til hva du bør gjøre for å unngå tannverk og hvordan du bør forholde deg til det før tannverket oppstår eller etter det har oppstått. Både tannervebetennelse og tannrotbetennelse kan utvikles med eller uten symptomer.

Du opplever tannervebetennelse som tannpine, som kan være forbigående eller konstant, noen ganger kan smertene fremprovoseres og andre ganger oppstå plutselig og uprovosert. Denne nerven, pulpa, består av blodkar og nerver som forsyner tannen med næring. En infisert tann er ofte symptomfri, men kraftig murrende tannverk kan forekomme.


Tannsmerte er bare et symptom på at noe annet som skjer. Tidlig behandling kan innebære å få en fylling hvis tannverk oppstår som følge av karies. Karies (hull i tennene) er den vanligste årsaken til tannverk.


Slike symptomer kan komme og gå i perioder og skyldes en irritasjon i pulpa, et hulrom midt inne i tannen fylt med nerver og blodkar. Vi har snakket med Dag Ørstavik, professor dr.

Universitetet i Oslo, om seks ulike årsaker til smerter i tennene. Tannråte er en bakteriesykdom i tennene som skyldes syreangrep fra gjæring i karbohydrater. Om problemet er begrenset, vil du som regel ha vekslende smerter med økning ved matinntak, ved trykk- eller temperaturpåvirkning. Symptomer for tannverk. Tenner med hull eller dype fyllinger kan fra tid til annen være opphav til murring og svak tannverk.


Det kan være vanskelig å oppdage tannproblemer, fordi hunden ikke alltid viser tydelig tegn på at noe er i veien. Derfor er det lurt å inspisere tennene daglig, anbefaler dyretannlege Peter Fahrenkrug hos Eukanuba. Det kan ofte være vanskelig å lokalisere hvor smerten kommer fra og hvilken skadet tann som er den reelle årsak til tannpinen. Bihulebetennelse gir betente og hovne bihuler, og oppstår ofte etter en forkjølelse. Vanlige symptomer er feber, smerter i panne, tenner og kinn.


De fleste årsaker til tannverk kan behandles relativt raskt, og tannlegen kan som regel fjerne smerten under det første tannlegebesøket. Men det kan gå forholdsvis lang tid mellom hvert smerteanfall. Noen ganger er det vanskelig selv å fastslå hvor smerten kommer fra. For eksempel kan betente bihuler gi symptomer som til forveksling ligner tannverk. Lynende, stikkende eller verkende smerter.


Utløses av varme- eller kuldeeksponering. Pasienten er sterkt smertepåvirket og har ofte vanskelig for å lokalisere affisert tann.

Tannsykdom er et vanlig problem hos hund og katt. Infeksjonen kan true luftveiene pga. Hvis det er balanse mellom kroppens forsvar og angrepet fra bakteriene vil det være lite symptomer fra en slik betennelse. Om likevekten forskyves, enten på grunn av nedsatt immunforsvar eller økt angrep fra bakterier, kan det utvikles akutt apikal periodontitt som kan gi smerter og hevelse. De fleste som får bihulebetennelse har også forkjølelse, og vil derfor oppleve typiske symptomer som tett og rennende nese, hoste, feber og slapphet.


Selve betennelsen i bihulene fører til at bihulene hovner opp og skaper et trykk som presser og kan gjøre vondt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg