onsdag 31. desember 2014

Konisering erfaring

Unødvendig konisering er derfor en del av gamet, sier Kristiansen. Problemet er at kvinnene ikke informeres om dette når de får påminnelse om screening. Hadde vært litt oppløftende det.


Vet det ikke er så vanlig men. Jeg fikk idag vite jeg har CIN og må derfor ta noe som heter konisering. Noen som har erfaring med det? Blir man sykemeldt? Er det mye smerter.


Vi vurderer et barn til, men jeg er redd for om svangerskapet vil bli et risikosvangerskap pga koniseringen? Husker at da jeg fikk det gjennomført så leste jeg skrekkhistorier om livmorhalser som grodde sammen eller som var så korte at barnet gled ut og aborterte. De sa ikke noe om de tok mye eller lite, men siden jeg ikke hadde bikket enda så ville de ta hensyn til at det evt skulle bli flere barn. Hører så mye forskjellig. Jeg ble konisert ca mnd før jeg ble gravid.


Tror det kommer ann på hvor mye som blir fjernet og om man har gjennomgått flere koniseringer. Bare lurte på om det er normalt med frisk blødning etter en uke? Synes å huske legen sa at det skulle være normalt med litt mørk blødning. Jeg var til konisering tirsdag 3. Har hatt rosa utflod siden inngrepet,men ikke noe utover dette.


Jeg lurer på hvordan sjangsen egentlig er på å bli gravid etter konisering ? Jeg gjorde dette i forrige uke, og er veldig spent på hvordan det går videre. Vi har egentlig ikke tenkt på barn før dette skjedde, og nå lurer vi litt på om vi skal prøve når alt er normalt igjen. Og det vil da si, rundt juni mnd(?). Som jeg har skrevet i mine tidligere innlegg så har jeg tatt celleprøve, tatt en histologi og generelt skrevet om mine tanker om konisering. Nå skal dere få lese litt om min erfaring med konisering av livmortappen.


Denne uken var jeg på sykehuset og fikk konisert livmortappen. FGT skrev: Tror ikke en må være så dårlig for å få en innleggelse. Jeg har vært kjempedårlig når jeg har blitt innlagt, og folk som var der var dårlige og. Celleforandringer er ikke kreft og stort sett alle blir fullstendig helbredet ved at man fjerner en liten bit av livmorhalsen (= konisering ). Livmorhalskreft, livmorkreft og eggstokk-kreft. Underlivskreft omfatter først og fremst livmorhalskreft, livmorkreft og eggstokk-kreft.


Har du grad og noen ganger grad må du gjennomgå en behandling som heter konisering for å fjerne de syke cellene. Konisering er en behandling der den ytterste delen av livmortappen fjernes med en liten elektrisk varmeslynge. Det høres kanskje vondt og drastisk ut, men jeg slappet av og jeg synes ikke det var så ille. Kontoret er bemannet av likemenn, som altså er erfarne pasienter og pårørende.


Alle er sertifisert ved sykehusets lærings- og mestringssenter, og har taushetsplikt. Ovesterin vaginalkrem er et reseptfritt legemiddel og inneholder det kvinnelige kjønnshormonet østriol (et østrogen). Dosering Ved oppstart av og fortsatt behandling for postmenopausale symptomer skal laveste effektive dose benyttes i kortest mulig tid. Generelt: Tabletter: Ved langtidsbehandling hos kvinner med intakt uterus anbefales monitorering av endometriet eller, alternativt, samtidig bruk av et progestogen (se Forsiktighetsregler).


Konisering : tabletter ganger daglig i de første ukene etter opera-sjonen. I dag har jeg vært på sykehuset og utført et lite inngrep som heter konisering. Det er et kirurgisk inngrep man tar hvis det er store celleforandringer på livmorhalsen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg