mandag 1. desember 2014

Brun lapskaus gamlemåten

Lapskaus skal vere tjukk, ifølge mi bestemor skulle sleiva stå i gryta. Difor egnar mjølne poteter seg best, dei går i oppløysing, og jamnar lapskausen fint. Har du berre kokefaste poteter, så kan du jamne lapskausen med litt potetmospulver, viss den er laus i fisken. Liv Kongsten har jobbet med mat hele livet. På CV’en har hun 2episoder av Fjernsynskjøkkenet sammen med Ingrid E. Så hvem er vel bedre til å vise deg hvordan du lager kjempegod lapskaus fra bunnen av?


Brun lapskaus gamlemåten

Her deler hun sin oppskrift på brun lapskaus. Dette kan ligne på den mest populære gryteretten som du allerede finner her på bloggen – one pot wonder – lettvint gryterett. Det er også den som blir mest brukt, så denne oppskriften er det bare å lære seg først som sist, mener matbloggeren. Denne Pinnen ble oppdaget av Evy Barstrand.


Oppdag (og lagre!) dine egne Pins på Pinterest. Tjukkskorne bayonneskinkeskiver derimot, var heilt fantastisk. Heile kjøtbiten gjekk ikkje me og for at den ikkje skulle gå i hundane så kutta eg den i små terningar, og lagde ein aldeles fortreffeleg lys lapskaus på den.


Entrecote med røstipoteter og balsamicosaus. Pasta med ost, bacon og gulrøtter. Denne deilige suppen har jeg lenge gledet meg til å dele med dere. Jeg kjenner dere nemlig såpass godt nå at jeg vet hva som slår ekstra godt an.


Denne suppen har alt dere liker, den er god på smak, inneholder deilige næringsrike grønnsaker, saftige kyllingbiter, er kjapp og enkel å lage - og ikke minst er den et syn for øyet. Brun lapskaus på gamlemåten. Av rester av kokte poteter lager du raskt gode potetsalater som denne. For mange hører skinkestek julen til, og den er perfekt å tjuvstarte sesongen med om du vil vente med ribben til selveste julaften.


Det er smart å koke mer poteter enn du trenger den ene dagen. Klassisk tilbehør er rødkål, poteter og saus, men her kan du også være kreativ og prøve nye, spennende varianter av tilbehør til skinkestek. Frikassé er utrolig godt og en gammel Norsk tradisjonsrett. Spe med den kokende kraften, litt og litt mens du rører.


What others are saying This is sort of a mix between pickles and a salad. In Norway, we always serve this salad with fish. This delicious fish taco salad recipe combines the flavors of fish tacos with the nutrient boost of a salad for a simple and healthy meal idea. Se flere ideer om Mat, Matoppskrifter og Matlaging.


Brun lapskaus gamlemåten

Jeg er glad i løsninger som gjør livet enklere, jeg trenger ikke fortsette å gjøre ting på gamlemåten hvis jeg finner en løsning som gjør fremgangsmåten lettere, mindre smertefull eller mer effektiv. Noen ganger tryner jeg grundig på første forsøk selv, som da vi laget marsipan og farget den uten å bruke engangshansker. Utforsk denne tavlen til astridlks på Pinterest: mat. Den Stolte Pølsemaker er et pølsmakeri med produksjon og utsalg i det gamle pølsemakeriet til Bergby i Kollskjeggvegen på Vallermyrene i Porsgrunn. I tillegg til seks typer pølser, lager vi også ovnsbakt grov leverpostei, god gammeldags sylte og tørrsaltet bacon.


Våre pølser er sterkt inspirert av smaken av Bergby-pølsene som vi produserte fra begynnelsen av 60-tallet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg