fredag 12. desember 2014

Årsaker til for tidlig menstruasjon

Norway Shop, den offisielle butikken for gensere fra Dale. Kjøp ullgensere for men, norske luer og merino ul gensere for damer og men. Kjøp fôr i metermål og se det store utvalget vi har til prosjektet ditt. Finn laveste nettpris her.


Det er vanlig å ha uregelmessig menstruasjon de første fem eller seks årene. Ettersom du blir eldre, blir den mer regelmessig, frem til du kommer opp i 40-årene og begynner i overgangsalderen.

Uteblitt menstruasjon er altså ikke uvanlig og kan ha en rekke årsaker. Tidlig pubertet har også helsemessige konsekvenser. En norsk undersøkelse viser at dødeligheten øker jo tidligere puberteten inntreffer. Kvinner som får sin første menstruasjon før års alder har 0prosent større risiko for å dø av kreft, hjerte-karsykdommer, hjerneblødninger, ulykker eller andre årsaker enn kvinner som får menstruasjon etter fylte år.


Man vet for eksempel at kreftbehandling kan føre til for tidlig overgangsalder, og vi har også sett at kvinner som har mistet barn, har mistet menstruasjon og kommet i overgangsalderen, forteller hun. Behandling av tidlig overgangsalder. Når legen setter diagnosen tidlig overgangsalder, er ikke dette basert på bare én hormonprøve.


Noen klarer knapt å vente og tror at de må være de siste i verden som får menstruasjon , mens andre synes de har fått den alt for tidlig.

Er stort sett det svangerskapssymptomet som oppdages først, og som fører til at den gravide velger å ta en graviditetstest. Andre forklaringer kan være graviditet, anoreksi, intensiv trening, bruk av enkelte medikamenter som p-piller, hormonspiral, antipsykotika, for tidlig overgangsalder. Opphør av menstruasjon kan også skje ved underliggende sykdom. Menstruasjon med store blødninger - Menoragi. Kraftige menstruasjonsblødninger er sjelden tegn på alvorlig sykdom, men det kan være plagsomt.


Det finnes flere behandlinger som kan hjelpe. Uregelmessig menstruasjon kan ha en rekke årsaker og skal tas alvorlig. NORMAL MENSTRUASJON.


En menstruasjonssyklus regnes fra 1. Blødningene varierer i mengede og ubehag fra person til person, og det er store individuelle variasjoner både i regelmessighet og hyppighet, ifølge Helsedirektoratet. De vanligste årsakene til forandret menstruasjon er hormonforstyrrelser som følge av stress, p-piller, spiral, minipiller eller overgangsalder, eller det kan skyldes manglende eggløsning. Mer uvanlige årsaker er polypp, betennelser, polycystisk ovariesyndrom, godartede svulster i hjernen eller kreft i underlivet. Velkjente årsaker til menstruasjonsforstyrrelser er stress, slik som reiser, eksamen, eller ny livssituasjon på andre måter.


Slanking er en velkjent årsak til menstruasjonsforstyrrelser, slanker man seg ekstremt, blir menstruasjonen helt borte. De første årene en jente har menstruasjon , er den ofte uregelmessig. Den første menstruelle blødningen kalles menarche.


Med deres ankomst kan vi snakke om det faktum at jenta er blitt fullstendig pubertet, henholdsvis, hun er eggløs og kan bli gravid.

Hvor mange kommer i tidlig overgangsalder? Menopause (siste menstruasjon ) før år forekommer hos. Tidlig overgangsalder før år er enda mer sjeldent – dette forekommer kun hos promille. Hva er årsakene til tidlig overgangsalder?


Ved tidlig overgangsalder er eggene i eggstokkene brukt opp eller ødelagt. Men for å utelukke alle årsaker til bekymring kan du kontakte lege hvis mer enn én menstruasjon uteblir. Hyppigst er amenoré (bortfall av menstruasjonen), som kan skyldes svangerskap. De fleste kvinner har en idé om når de bør forvente at deres neste periode, men det er alltid en mulighet for at det kan komme tidligere enn forventet. Tidligere kunne du kanskje beregne med sikkerhet når neste menstruasjon ville komme, men det kan du ikke lenger.


Noen menstruasjoner kommer før tiden og varer lengre. Etterhvert blir det lengre og lengre imellom, og du får symptomer på overgangsalderen i form av hetetokter og svetteutbrudd. Til slutter stopper blødningene helt.


Selv de mest følsomme graviditetstestene for tidlig deteksjon som er tilgjengelige kan bare påvise graviditet opptil seks dager før uteblitt menstruasjon (som er fem dager før forventet menstruasjon ), og til og med da er ikke disse testene i stand til å påvise alle graviditeter så tidlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg