onsdag 10. desember 2014

Norsk grovbrød oppskrift

Nå er ingenting mer norsk en et godt grovbrød. Vi har tradisjon for å spise grovt brød til både frokost, formiddags og kvelds, og i mat­­­­- pakka skal brødet være grovt. Ikke for å skryte, men nordmenn lager brød i ­verdensklasse. Denne oppskriften gir brød.


Som navnet antyder, er dette et godt norsk grovbrød.

Et flott brød å ha i matpakken. Og det er vel ingenting som slår en skive nybakt grovbrød med et tykt lag meierismør, og kanskje litt brunost? Opp gjennom tidene har brød vært en fundamental del av menneskets kosthold.


Ulike brødtyper er utviklet av bakere gjennom generasjoner over hele verden. Nordmenn reiser mye og prøver ut nye smaker, samtidig som stadig nye råvarer og matretter blir en del av vårt norske kosthold. Ferskt, hjemmebakt grovbrød er utrolig godt til frokost eller kveldsmat.


Bruk gjerne hvetegrøpp i denne oppskriften , som er enda grovere enn sammalt hvete.

I hvetegrøpp er hele kornet malt til mel. Kan også erstattes med andre typer grovt mel. Oppskriften er til stk brød. Grovbrød er en viktig del av det norske kostholdet.


Grove brød gir daglig tilskudd av fiber, viktige vitaminer og mineraler. Brødene er en fin kilde til langsomme karbohydrater som har en begrenset effekt på blodsukkeret. Her har du oppskrift på lette brytebrød som vi kan anbefale på det varmeste. Du slipper å bake ut hver enkelt rundstykke og skjærer heller bare opp deigen i ønsket antall direkte på stekeplaten. Ved å bytte ut smør med kesam får du en sunnere og magrere variant enn andre brytebrø samtidig som gjærbaksten blir enda saftigere.


Bakeriet i Lom står bak denne oppskriften som viser deg trinn for trinn hvordan du lager gode grovbrød. Hvert år selges tusenvis av brød over disken i det koselige Bakeriet i Lom. Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg. Av denne oppskriften får du enten små eller store brød.


Varm væsken og oljen opp til ºC (fingervarmt). Rør ut gjæren i litt av væsken og ha alt over i en bakebolle. Tilsett salt, sirup og mel, og arbeid sammen til en glatt og smidig deig.

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Se våre beste oppskrifter på nett. Velkommen til MENY. Si JA til stort utvalg. La våre oppskrifter inspirere deg!


Her er oppskriften på et grovbrød med ekstra god smak. Du skal nemlig ha i valnøtter, linfrø og solsikkefrø. Alle vil elske dette brødet. Perfekt hverdagsbrød!


Så saftig kan grovbrød faktisk bli. Alt går i brødet, mener brødbakeentusiast Sverre Gunnar Haga. Her får du et oppsiktsvekkende godt og saftig grovbrød – med noen ingredienser du nok aldri har puttet i et brød før. Vi gir deg våre beste oppskrifter og tips til hvordan bake vellykkede brød. Hev frokosten med hjemmelaget grovbrød , nøttebrø loff, eller knekkebrød.


Lek deg med ulike typer mel, korn, nøtter og tørket frukt og gled deg til den gode duften av bakst når det er ferdig. Husk å la de ulike typene brød hvile litt før du skjærer i dem. Her skal du få oppskriften på grovbrødet jeg driver og gumler på for tiden. Et skikkelig godt og grovt grovbrød med sammalt rug, hvete, kruskakli, linfrø som gjør godt for magen og solsikkefrø som gir kjempegod smak.


Ekstra kjekt er det at brøddeigen bare skal røres raskt sammen, så. Brød i langpanne betyr å bake fire grovbrød samtidig. Putt langpannebrødene av grov rug og hvete i frysen, så får du alltid fersk brød til hverdagen. Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Dersom du har en oppskrift på et grovbrød du sjelden blir fornøyd me kan det være smart å ta en titt på ingredienslisten og kanskje bytte ut noe av melet med en annen type.


Du trenger ikke være redd for at grovheten forsvinner av den grunn. Dersom du må redusere mengden hele korn kan kli være et godt alternativ for å få opp grovheten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg