tirsdag 30. desember 2014

Billig sunn ukemeny

Her finner du forslag til ferdige ukemenyer. Matblogger Gundas ukemeny er full av knallgode oppskrifter som metter en familie på fire til en billig penge. Det er bare én ting å si: Nam!


Ukemenyer er en genial måte å sørge for sunn , hjemmelaget mat hver dag, uten å sprenge husholdningsbudsjettet. Du kommer simpelthen ikke unna planlegging hvis du vil spise billig. Småbarnsforeldre blir lett stresset når barna maser om mat så snart de er over dørstokken hjemme. Derfor ender det for mange med at maten blir laget i full fart for husfredens skyld. Slike middager blir sjelden særlig sunne, og matgleden blir lett glemt.


Vennligst la dette feltet stå tomt. Få nyheter og oppskrifter rett i innboksen din! Meld deg på nyhetsbrevet her! Ditt navn og e-post vil aldri bli publisert eller delt med andre. Studentlivet er herlig, men kan fort bli dyrt.


Billig sunn ukemeny

Heldigvis er det mye man kan trylle fram på et lite kjøkken. Og ja, det er mulig å lage en sunn ukemeny på budsjett. Kroppen trenger påfyll av viktige vitaminer og mineraler hver dag, og det gir vi kroppen ved å spise variert og sunt. Ukemeny med sunne og enkle middager inneholder smakfulle og varierte hverdagsmiddager. Rettene er ingen slankekur, men passer for et normalt sunt kosthold.


Vegetarisk mat er rimeligere enn kjøttvarer. En vegetarisk middag i uken der du bruker bønner, linser eller egg istedenfor kjøtt, fisk og fugl vil dra ned snittprisen på måltidene, og bidra til sunt kosthold. Dagligvarehandelen Coop opplever en økende interesse for sunn og billig mat. Ukemeny : Sju enkle pizza-varianter En ukemeny med bare pizza er et studentkosthold verdig.


Billig sunn ukemeny

Disse er i tillegg høvelig sunne og tar under en halvtime å lage. Billig mat er alltid populært. Jeg har tidligere skrevet om hvordan du kan lage middag til to for kroner - og en ukemeny på lavbudsjett. Nå gav jeg meg selv følgende utfordring: Lag syv middager til fire personer for 5kroner.


Du kan når som helst melde deg av e-postlisten. Lag en ukesmeny som følger samme oppsettet uke etter uke, så blir både planleggingen - og hverdagen mye lettere! Vi fikk det plutselig litt trangt økonomisk her og må kutte ned på matbudsjettet i ett par uker. Sunn ukemeny for hele familien.


Billig sunn ukemeny

Er det noen som har noen tips til meg som skal sette opp en såpass billig ukemeny ? Gjerne uten at alt er halvfabrikat og full i palme. Som ernæringsveileder for jeg ofte høre at det å lage mat fra bunnen ofte er dyrt og tidkrevende. Dette er et godt eksempel på at god middag kan være både kjapp, enkel og billig å lage! Du trenger ikke å bruke ferske krydderurter i, som jeg gjør her, og du kan kjøpe olivener ut fra lommeboken!


Hjemmelaget tomatsuppe med grønnsaker og pasta. Bestandig en vinner med tomatsuppe, og den hjemmelagde er SÅ mye bedre enn posevarianten. Torsk kan du kjøpe veldig billig i frosne blokker, så dette trenger ikke koste mye, og med litt kål og gulrot blir det hele en sunn affære.


Putt en tortilla-lefse i ovnen til den er crispy. Her på bloggen finnes oppskrifter i ulike prisklasser, selv om alle kan gå under begrepet billig middag. For deg som kunne tenke deg en virkelig rimelig uke, tenkte jeg å gi et forslag til en ukemeny du kan prøve.


Denne menyen kommer på 4kroner for hele uken. I hvert fall om du går i en billig butikk og velger rimeligste versjon av. Bak bloggen Fru Timian står tobarnsmor og matentusiast Marit Røttingsnes Westlie som begeistret formidler ukomplisert, ujålete og god mat. Etter hektiske år som markedsfører i hovedstaden flyttet hun til Østfold og gjorde engasjementet for god og enkel mat til en livsstil. Hennes matfilosofi er Jo mer det smaker, jo sunnere er det, og på matbloggen skriver hun om sunn , fargerik og smakfull mat.


Hun var ikke i tvil om hvilken rett hun skulle trekke frem da hun fikk spørsmål om sin ultimate hverdagsmiddag: – Det må bli min italienske linsesuppe. Den er veldig billig , veldig sunn og smaker fantastisk godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg