mandag 22. desember 2014

Brune pinner

Denne oppskriften på brune pinner er av den gode, gamle sorten slik som mormor ville ha laget dem. Hvis du ønsker, bytter du ut mandler med for eksempel hasselnøtter. Brune pinner er manges favoritt-julekake til jul. Her er min variant. Sirup og kanel i deigen er med på å sette den gode smaken.


En porsjon av denne oppskriften, gir ca.

Kakene blir små og litt myke. Det lukter kanel og jul i hele huset når du lager disse deilige småkakene. Til og med min mor (som er utenlandsk og generelt skeptisk til norske julekaker) FORGUDER disse kakene.


Oppskriften gir ca stk. Se også Brune stenger, som er basert på lignende oppskrift, men som gir større. Ikke glem å pensle dem.


Jeg har allerede en veldig populær oppskrift på colapinner her på bloggen – knasende lette og sprø! Disse brune pinnene er i særdeles nær familie. Jeg har byttet ut det hvite sukkeret med brunt og jeg kjørt på med massevis av hakkede pistasjnøtter og bittelitt flaksalt på toppen.

En enkel og god julekake med smak av kanel, sirup og mandler. Da kan en godt spise godteri, kjeks eller Perles brune pinner med lønnesirup - for den ekstra gode karamellsmaken. De kalles også karamellpinner, eller kolakaker på svensk, og er svært gode å dyppe i kaffen. Flere har spurt meg om jeg kan bake brune pinner. Tar du et kjapt søk på nettet så VRIMLER det jo av oppskrifter på disse kakene.


Dette er tørre kaker som er enkle å lage, har en lang holdbarhet og smaker godt. Rekk opp hånde de som elsker brune pinner ! This cookie recipe is not necessarily a traditional recipe per se, but it is popular and widely enjoyed at most holiday gatherings. Liker du pepperkaker så tipper jeg du liker brune pinner.


Deilig tradisjonsbakst til jul. Hos oss er det ikke sikkert at det blir syv slag med småkaker til jul. Noen ganger blir det tre sorter, andre ganger kan det bli tolv sorter. Søte og tørre kaker med smak av kanel.


Ingredienser: spiseskje linfrø spiseskjeer vann 1gram vegansk margarin 1gram hvitt sukker spiseskje lys sirup 1gram hvetemel teskje natron teskje kanel teskje vaniljesukker Noen mandler Framgangsmåte: Forvarm stekeovnen til 1grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Del deigen i 4-deler og trill hver del ut til en pølse.


Legg bakepapir på stekebrettet, og legg så pølsene på. Vi har oppdaget at du blokkerer annonser. Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde.

Innhold og ytringer publisert på denne bloggen er bloggerens personlige ansvar. All bruk av bilder, tekst, lydfiler eller video fra bloggen må avtales med eieren av bloggen. Du trenger verken kjevle eller pepperkakeformer. Og mye kanel gir magisk smak!


Kjeks, cookies eller brune pinner ? Jeg fikk enormt mange forslag på hva disse skulle hete, men falt for forslaget til Ann Elin: Gomlekaker! Hei hå nå er det jul igjen, da kommer kjevla fram og vi baker kakemenn. Det gjør vi også, men i dag er det brune pinner som skal oppi kakeboksen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg