onsdag 31. desember 2014

Smertefulle sår på tungen

Infeksjoner som kan gi sår på tungen inkluderer candida, herpes simplex, helvetesild (varicella-zoster), coxsackie, HIV og syfilis. Autoimmune sykdommer kan også gi sår på tungen. Dette inkluderer lupus, ulike typer pemfigoid (blemmedannende sykdom som først og fremst rammer eldre mennesker), og epidermolyse. Det høres mest ut som om du har det vi kaller for after. Dette er små og ofte smertefulle blemmer eller så i munnhulen, de kan oppstå både i ganen, på tungen , og på innsiden av kinnene.


Sårene er vanligvis smertefulle og svært ubehagelige. Men forskjellen her er at disse ermye mer følsomme og dukker opp svært ofte. Det er viktig å ikke forveksle dem med vanlige sår eller oral herpes, så vær oppmerksom på smertenes nivå og varighet.


Smerten forårsaket av tungkreft er ikke begrenset til bare tungen. After er små, gråhvite sår inne i munnhulen. De er som regel små, det vil si mindre enn fem millimeter i diameter.


Sårene, eller blemmene, er vanligvis grunne og omgitt av en rød kant, og antallet kan variere mellom én og fire (eller flere). Størrelsene på sårene kan være fra et par millimeter til et par centimeter, og kan bli utrolig vonde. Symptomer på denne sykdommen er vondt i halsen, lett feber og 1-mm store blemmer på tungen , på innsiden av kinn eller lepper og på tannkjøttet. Barnet blir vanligvis smittet gjennom hudkontakt, dråpesmitte og avføring.


Blemmene brister og etterlater seg overflatiske sår. De forsvinner vanligvis i løpet av 1-uker, avslutter hun. Veldefinerte, ofte runde, sår , som dekkes av gråhvitt eller gulaktig fibrinlag omgitt av en rød halo. Diameteren varierer fra et par millimeter til et par centimeter.


Jeg begynte med halsbetennelse, så fikk jeg sår forran på tunga, så nå dager senere er tunga mi hvit, noen blemmer, noen normaltungefargefelt, som gjør vondt. Jeg klarer ikke å spise pga vondt i tungen. Jeg har også fått sår i munnen.


After rammer opptil av befolkningen fra tid til annen. Sår i munnhulen, også kalt after (munnskold), kan være både smertefulle og plagsomme. Det finnes heldigvis behandling som kan hjelpe.


De sitter ofte på innsiden av kinnene, leppene og på tungen. Canker sår vanligvis leges på egen hånd innen uker, hvis tilstanden vedvarer, bør du oppsøke lege. For de sår som ikke krever medisinsk intervensjon, hjem rettsmidler tilby enkle og rimelige løsninger som effektivt eliminerer sår i munnen. Iblant kan munnsår imidlertid bli smertefulle , vedvarende over tid eller være stadig tilbakevendende.


Sårene kan omfatte lepper, innsiden av kinn, munngulv, tunge og tannkjøtt. Symptomene kan iblant vanskeliggjøre inntak av drikke og spising. Det er mange årsaker til sår i munn og på lepper. Hvit tunge kan være et tegn på at man har en soppinfeksjoner som viser seg på tunga, melder Lommelegen. Sår på tunga Et sår på tunga som ikke gror,.


Smertefulle veldefinerte sår dekket av gråhvitt eller gulaktig fibrinlag og omgitt av rød halo. Residiverende lidelse. Lokalisert til bevegelig munnslimhinne og tunge. Rød-hvite forandringer i slimhinnen.


Kan være reaksjon på fødemidler, medikamenter, tannproteser eller tannfyllingsmaterialer. Munnhulekreft omfatter kreftsykdom i lepper, munn, tunge , gummene og spyttkjertlene. Røyking, høyt alkoholforbruk og smitte med HPV-virus er faktorer som kan øke risikoen for slik kreft.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg