torsdag 11. desember 2014

Androgener kvinner

De naturlige androgenene finnes hos begge kjønn, men i vesentlig høyere konsentrasjon hos menn enn hos kvinner , derfor kalles de ofte for de mannlige kjønnshormoner. Hyperandrogeni hos kvinner - gruppe endocrinopathies er kjennetegnet ved omfattende sekresjon av høy aktivitet eller androgener i kvinnekroppen. Manifestasjoner av forskjellige syndromer av liknende symptomer, men forskjellig patogenesen, rager lidelser utveksling, menstruasjons og reproduktive funksjoner androgene dermopathy (seboré, akne, hirsutisme, alopesi). Det er ingen sammenheng mellom et utilfredsstillende seksualliv og serumkonsentrasjoner av androgener , viser australsk studie. De spiller en viktig rolle i det reproduktive systemets funksjonalitet.


Androgener er fellesnavnet for en hel gruppe mannlige kjønnshormoner. Disse hormonene er produsert i kjønnsorganene (hos menn i testikler og hos kvinner i eggstokkene). De fleste tilfeller av overdreven hårvekst hos kvinner er forårsaket av for mye androgen (mannlige hormoner) i systemet. En av de vanligste årsakene til dette er PCOS (polycystisk ovariesyndrom). PCOS er en sykdom som består av eggstokkene hyperfunction som skaper overflødig androgener.


Mannlige kjønnshormoner, som de mener når de snakker om androgener , er også tilstede hos kvinner i alle aldre. Hva avhenger i kroppen på nivået av androgener hos kvinner. Når androgenene hos kvinner ikke går utover normens grenser, gjør dette at de kan forbli sunne, samtidig som de opprettholder ekstern skjønnhet.


Androgener kvinner

Alle kvinner produserer en viss, men liten mengde mannlig kjønnshormon ( androgener ). Hormonene produseres i binyrene og til en viss grad i eggstokkene. Kvinner : Skal ikke brukes av kvinner pga. Androgen alopeci er det hårtapet man normalt ser hos svært mange menn, og i høyere alder også hos kvinner. Hårtapet er karakterisert ved økende viker i tinningene og utvikling av måne i bakhodet hos menn.


Hos kvinner utvikles sjelden total. Først etter en full undersøkelse og etablering av de eksakte årsakene til sykdommen foreskriver den behandlende legen medisiner. For å redusere det maksimale nivået av androgen , foreskrives legemidler som Metformin, Progestagener, kombinert oralt prevensjonsmidler, Janine, Diane-3 Dexomethason og andre. En kjemisk reaksjon som kalles biosyntese konverterer adrenal androgen androstendion til testosteron.


Adrenal androgener også utføre lignende funksjoner til testosteron, fremme muskelmasse og sexlysten. Syntetisk fremstilte androgene hormoner kan anvendes for å behandle visse medisinske tilstander hos både menn og kvinner. Koagulasjonsforstyrrelser: Skal brukes med forsiktighet ved trombofili, da trombotiske hendelser er sett hos slike pasienter under testosteronbehandling.


Spørsmål: Hudlege ønsker opplysninger om bruk av finasterid (Propecia) i behandling av androgen alopeci hos kvinner. Bakgrunnen er at det i produktinformasjonen er oppgitt at finasterid ikke bør gis til gravide grunnet teratogen effekt. Det er ikke klart hvilke faktorer omkring overgangsalderen som er skyld i den økte forekomsten av seksuell dysfunksjon.


Dette er en komplisert enzymatisk reaksjon som besørges av enzymet aromatase, og som innebærer at de mannlige kjønnshormonene testosteron og androstenedion kan omformes til henholdsvis 17β-østradiol og østron, som er kvinnelige kjønnshormoner. SIDE2): En av de viktigste grunnene til ufrivillig barnløshet blant kvinner er polycystisk ovariesyndrom (PCOS). Opptil prosent av den kvinnelige befolkningen kan lide av det plagsomme. Alla naturliga androgener är steroidhormoner.


Båda könen har normalt både kvinnliga och manliga könshormoner, men män har avsevärt mycket mer androgener än kvinnor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg